Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul desemnat, Dacian Cioloș „"Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern“

ro

19 Oct, 2021 21:41 1201 Marime text
  • Dacian Cioloș a spus că Guvernul pe care îl propune este determinat să rezolvare criza prin care trece ţara.
  • Cioloș susține că este suficient un vot în Parlament ca guvernul propus să se apuce de treabă.
Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut un apel, marţi, la parlamentari să voteze în favoarea Cabinetului pe care l-a propus, menţionând că acesta oferă soluţii, conform Agerpres.ro

"Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern mâine dimineaţă, pentru că, în situaţia în care ne aflăm, acest Guvern este o soluţie şi oferă soluţii. Am fost singura soluţie care am mers cu propuneri la Cotroceni, acum o săptămână. Aţi văzut că într-un termen foarte scurt am căutat să structurăm o echipă, să venim cu un program de guvernare. (...) E acum pe masa Parlamentului o soluţie care ţine doar de un vot distanţă din partea fiecărui parlamentar. E un Guvern gata să-şi asume soluţii pentru această situaţie de criză, dacă primim votul. (...) Fac apel către parlamentari să iasă din logica strictă a directivelor de partid şi să se gândească la alegători, să se consulte cu cetăţenii şi mâine să aibă un vot responsabil şi să voteze pentru o soluţie care le rezolvă problemele", a afirmat Cioloş într-o conferinţă de presă.


El a spus că Guvernul pe care îl propune este determinat să rezolvare criza prin care trece ţara.

"Faptul că noi astăzi suntem în Parlament şi deja s-au terminat rapid audierile miniştrilor arată, sper, determinarea noastră de a rezolva imediat criza politică şi să ne apucăm de treabă, şi anume, să luăm măsuri imediate pentru a rezolva criza politică, sanitară şi energetică", a adăugat Cioloş.


Cioloş a susţinut că la audierile din comisii miniştrii propuşi au prezentat soluţii cu argumente şi s-au dovedit "oameni responsabili, cu experienţă administrativă, gata să-şi asume responsabilităţile pe portofoliile lor", însă avizele au fost date după "punctaje de partid".

"Din păcate, am văzut în aceste audieri parlamentare că se votează în continuare pe falii politice şi pe sigle de partid. În multe comisii parlamentarii i-au ascultat pe colegii noştri, le-au pus întrebări. Colegii noştri au răspuns cu argumente şi am urmărit în mai multe comisii unde persoane parlamentare, care au pus întrebări şi şi-au primit răspunsurile, au votat totuşi împotrivă pentru că asta a fost decizia la partid şi mi-a părut rău să văd acest lucru. (...) Din păcate, e greu să ne dezvăţăm de aceste reflexe şi să avem discuţii şi dezbateri pe bune şi să avem vot după conştiinţă, şi nu după punctaj de partid", a opinat Dacian Cioloş.


Potrivit acestuia, este suficient un vot în Parlament ca guvernul propus să se apuce de treabă.

"Suntem conştienţi că chiar dacă mâine ne vom intra în pâine şi vom începe să acţionăm, acest Guvern oricum va fi la mâna Parlamentului şi avem timp să vedem dacă sunt şi soluţii mai bune, dar de mâine trebuie să ne apucăm de treabă şi lucrul acesta este posibil cu un Guvern cu puteri depline dacă avem acest vot în Parlament. Deci, îi rog pe parlamentari să fie responsabili în al 12-lea ceas", a subliniat Cioloş.


Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Cioloş a răspuns: " Nu am discutat cu preşedintele Iohannis, pentru că acum suntem în Parlament, sunt instituţii fiecare cu responsabilitatea sa. Preşedintele m-a desemnat ca premier, eu, împreună cu colegii, am format o echipă, am venit în Parlament, acum Parlamentul trebuie să decidă această oportunitate".

"Eu nu mă lamentez, vin şi propun un Guvern şi un program de guvernare. Noi nu ne lamentăm, noi spunem că avem o soluţie, daţi-ne votul ca să arătăm ce putem şi apoi o să aveţi timp şi să ne judecaţi", a precizat el.


Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş. 

Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii