Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Veți merge să votați la alegerile parlamentare din 6 decembrie?

ro

30 Nov, 2020 00:00 2086 Marime text

 
Pe data de 6 decembrie 2020 au loc alegerile parlamentare. Cetățenii României sunt chemați la vot chiar dacă se află în localități carantinate. Pentru persoanele aflate în carantină, izolare sau internate în spital va fi adusă urna mobilă.

Biroul Electoral Central a modificat, vineri, decizia din 27 octombrie privind exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.
Cetăţeanul cu drept de vot aflat în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:
* biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
* decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;
* rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile, scrie Agerpres.

”Aş vrea să transmit un mesaj că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în dată de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercită dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a comunicat Ludovic Orban.

Există și persoane care se tem de numărul crescut de cazuri și refuză să meargă la vot în ciuda declarațiilor autorităților care garantează ca nu există niciun pericol de infectare.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:



 
De asemenea, așteptăm și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fătă atacuri la persoană ori limbaj licențios.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii