Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de Opinie 70% dintre respondenți susțin că nu va fi decongestionat traficul în Tomis Nord prin instituirea de sens unic pe străzile Adamclisi și Suceava

ro

10 Mar, 2024 17:00 791 Marime text
 Sursa foto: Primăria Constanța
  • Strada Adamclisi va deveni cu sens unic dinspre strada Soveja către strada Sucevei, iar pe strada Sucevei va fi instituit sens unic dinspre strada Adamclisi spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu
 
Constănțenii nu sunt de acord cu schimbarea regimului de circulație din Tomis Nord, mai exact cu instituirea sensului unic pe străzile Adamclisi și Suceava. 
 
Astfel, la sondajul de opinie al ZIUA de Constanța, cu întrebarea „Considerați că noile modificări în traficul rutier din Tomis Nord vor decongestiona traficul în zonă?“ au răspuns peste 400 de cititori. 70% dintre aceștia au spus că nu va fi decongestionat traficul în zonă ci vor apărea mai multe blocaje în trafic.

15% sunt convinși că aceste măsuri vor conduce la decongestionarea traficului, în timp ce 15% au precizat că se puteau găsi alte soluții mai eficiente.
 

Amintim că, Primăria municipiului Constanța a anunțat zilele trecute că două străzi importante din cartierul Nord își vor schimba regimul de circualței și vor avea sens unic. În luarea deciziei, reprezentanții autorităților locale au menționat că proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat în urma consultărilor cu cetățenii din zonă, experți în sistematizare rutieră și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Mai exact, într-o primă etapă s-au instituit sensuri unice pe străzile interioare din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Sucevei.
 
În a doua etapă, se va institui regimul de sens unic pe strada Adamclisi și Sucevei. Mai exact strada Adamclisi va deveni cu sens unic dinspre strada Soveja către strada Sucevei, iar pe strada Sucevei va fi instituit sens unic dinspre strada Adamclisi spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
 
Pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța mai mulți cititori au lăsat mesaje din care redăm câteva:
 

Daca pana acum se circula rau pe Adamclisi (preponderent la ora 8 si la orele 16-17), cu noile variante vor bloca tot cartierul (Tomis e oricum full, Suceava nu ajuta decat sa ocolesti si sa se faca si mai mari cozile la semafor la City, Adamclisi tot blocata va fi, pentru ca afluxul e fix dinspre Tomis 3 spre Brotacei) S-au folosit de nemultumirile privind lipsa liniei discontinue la Suceava/Zodiac, unde tot nu se va intampla nimic si au trantit alta idee fantastica. Daca vine un turist din Mamaia in Tomis Nord, ca sa se intoarca merge pana la .....gara? Solicitati-le sa faca publice studiile de trafic, avizul de rutiera si consultarile riveranilor. Daca exista.

 

Cea mai bună soluție în momentul de față, pentru a descongestiona Adamclisi, că Suceava încă nu are nici o problemă, este construirea unui sens giratoriu la intersecția Lăpușneanu cu Suceava!! Atunci mulți dintre cei care urca de pe Lăpușneanu in cartier, acum musai pe Adamclisi, vor folosi Suceava, chiar și ca ruta de ieșire spre Mamaia!!

 

Va fi și mai mult “haos” în trafic ….cine s a gândit la această organizare a întrebat și locatarii acestei zone ce părere au???


E mai ușor să dăm ordine care nu ne afectează ptr ca stăm în vile…..

 

Mai trebuie să restrictioneze circulația autovehiculelor în weekend ! Din cauza acestei bătaie de joc, numită mobilitate urbană, circulația rutieră a devenit HAOS! Trebuie revenit la stadiul de dinaintea nebuniei!

 

ACUM e blocaj de la OMW pana la Posta 7, cu Adamclisi circulabil ....

 

Niciodată nu s-a ținut cont și de opinia cetățeanului. Au făcut doar ce au vrut ei. În opinia mea este cea mai mare porcărie. Traficul nu se va fluidiza.....din contra va paraliza tot!

Citește și: 

Sondaj de opinieConsiderați că noile modificări în traficul rutier din Tomis Nord vor decongestiona traficul în zonă? 

PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii