Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Dinu, nemulţumit şi după meciul cu Delta Tulcea „N-am văzut niciodată Farul atât de jos valoric“ (galerie foto)

ro

16 Feb, 2015 00:00 2970 Marime text
FC Farul a câştigat, sâmbătă, amicalul cu Delta Dobrogea Tulcea, dar evoluţia „marinarilor“ şi situaţia lotului de jucători îl îngrijorează pe antrenorul principal Marian Dinu

Stadionul „Farul“ din Constanţa a găzduit, sâmbătă, meciul amical dintre FC Farul şi Delta Dobrogea Tulcea, vice-lidera seriei secunde a Ligii a III-a. „Marinarii“ nu au putut folosi nouă jucători, accidentaţi sau răciţi (Fl. Pătraşcu, Al. Grigoraş, Igiroşanu, Plămadă, D. Ciobanu, Enciu, Băjan, V. Ion şi Caciandone), iar în prima repriză a întâmpinat probleme medicale şi Cl. Popa, care a fost schimbat. De cealaltă parte, Delta s-a despărţit în această iarnă de mulţi fotbalişti. Farul s-a impus cu 2-1 (M. Jianu 21, 45+1 / Cl. Dragu 45), însă principalul echipei constănţene s-a declarat nemulţumit.

Tehnicienii „marinarilor“, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina, au folosit jucătorii: Vl. Neagu (46 Olaru) - Cl. Popa (35 Moroşanu), Fl. Tudorache, Buzea, Giurgiu (53 Sescioreanu) - Cârstoiu - Pâslaru, Ochia, R. Neagoe (53 Muscă), Vieru (53 Miron) - M. Jianu. Delta Dobrogea (director tehnic, Constantin Gache; antrenor, Danel Iftodi) a jucat cu: Vlase (46 Olteanu) - Marus, Gâţă (46 Boariu), Mircaş, Rusu - N. Creţu (46 Bacanov), Coconaşu, E. Amet, Bălan - Lupu (46 Paraschiv), Cl. Dragu (46 Stoian). Meciul a fost arbitrat de Claudiu Marcu, asistat de Ionus Erchian şi de Gabriel Bodnar. „A fost un meci de verificare, am încercat să ne facem antrenamentul şi să pregătim începutul de campionat. Golurile contează pentru mine, ca moral, dar important e că am câştigat. Sunt atacant şi asta e treaba mea, să marchez, sper să o fac şi în meciurile oficiale. Vrem să continuăm pe aceeaşi linie şi în partidele următoare. Avem echipă bună şi sperăm să prindem play-off-ul“, a declarat atacantul Marius Jianu.

„Trebuie să facem curăţenie şi să transferăm“


Principalul Marian Dinu a spus că partida l-a ajutat să-şi facă o părere despre anumiţi jucători. „Dacă, după meciul de la Cernavodă, am spus că, practic, aproape nu am avut ce să vedem, din pricina stării terenului, acum am putut să-mi fac o idee despre nivelul la care sunt unii jucători. Vom avea o discuţie cu conducerea clubului, pentru că, deşi în lot sunt 26 de jucători, este sigur că trebuie să facem curăţenie şi să transferăm. Avem urgent nevoie de patru-cinci jucători, care să intre imediat în echipă, să fie titulari, nu să completăm lotul. Dacă ne dorim rezultate, trebuie să facem acest lucru. În momentul de faţă, Farul sigur nu se poate bate la play-off. Şi în zilele anterioare, am avut o discuţie cu cei care au fost pe lângă echipă, comunicându-le care sunt necesităţile. Vom vorbi şi după joc. Sper ca, de luni, să vină şi patronul echipei şi, împreună cu reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa, să tragem linie, pentru că ne presează timpul. Nu mai e vreme să creăm relaţiile de joc, dacă aceşti jucători nu sosesc cât mai repede. Eu nu am venit la Farul ca să fug la prima greutate, dar, în condiţiile actuale, e foarte greu să obţinem ceva. Nu cred că e cazul să ne complacem în această situaţie. Nu e de dorit. Trebuie rezolvat ceva, în cel mai scurt timp. Nu trebuie să ne mulţumim cu puţin. Iar dacă vrem, într-adevăr, să obţinem performanţe, acest lucru trebuie să se vadă prin implicarea factorilor de conducere în transferarea unor jucători. Cred că acesta e primul lucru pe care trebuie să-l facă ei, în afară de rezolvarea problemelor financiare“, a spus Marian Dinu.

„La marea majoritate e lipsă de valoare“


Tehnicianul constănţean a spus că, în meciul de sâmbătă, nu s-a văzut nicio diferenţă între cele două adversare. „Jocul Farului suferă în toate compartimentele. Practic, după meciul de astăzi (n.r. sâmbătă), aş putea evidenţia doar cinci jucători. Sigur, ca atitudine, toată lumea s-a ridicat la înălţime, dar se vede clar că la marea majoritate e lipsă de valoare. Îmi pare rău să recunosc asta. N-am văzut niciodată echipa Farul atât de jos valoric. Dintre cei 26 nu ştiu dacă am putea ţine 14, incluzând aici şi portarii. Contra Deltei n-am putut face diferenţa. Într-adevăr, formaţia tulceană s-a luptat pentru locul întâi la Liga a III-a, dar în această iarnă a pierdut cei mai reprezentativi jucători. Şi nu s-a văzut nicio diferenţă între noi şi Tulcea astăzi (n.r. sâmbătă). Iar noi avem pretenţii să ne luptăm pentru play-off şi să formăm o echipă cu care, din vară, să tragem la promovarea în Liga 1“, a mai spus Marian Dinu.

Şi Daniel Iftodi e surprins de Farul


„A fost un test util, atât pentru noi, cât şi pentru Farul, disputat pe un teren destul de bun. La noi au venit foarte mulţi jucători în această iarnă. Din vechea echipă, au rămas numai trei inşi. Scorul nu cred că e echitabil, căci am avut mai multe ocazii de gol şi posesie mai bună. Golurile le-am primit pe greşelile noastre. Noi ne-am dori din tot sufletul promovarea, dar, când pleacă opt jucători, iar în locul lor vin de la ligile inferioare, e mai greu. Sperăm să reuşim, deşi e de lucru, iar minuni nu se pot face peste noapte. Avem sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea şi al unor sponsori. Sunt dobrogean, născut la Tulcea, dar echipă mai slabă ca în acest an nu am văzut niciodată la Farul. Din păcate, tot fotbalul românesc este în regres. Nu mai vin fotbalişti din urmă, iar aici s-a greşit de sus“, a arătat Daniel Iftodi.

Marius Jianu - „Suporterii sunt senzaţionali“


La prima apariţie la Constanţa a Farului într-un joc de verificare pe 2015, „marinarii“ au avut parte de spectacol la tribuna întâi, unde au stat fanii. Aceştia au încurajat echipa, aprinzând torţe şi fumigene. „Suporterii noştri sunt senzaţionali, până acum n-am jucat la nicio echipă cu aşa fani. Mă bucur că am ajuns la Farul şi sper să nu-i dezamăgesc pe ultraşi, să cânte în continuare la fel“, a declarat Marius Jianu. FC Farul susţine următorul meci de pregătire miercuri, 18 februarie, la Constanţa, de la ora 12.00, cu Înainte Modelu, formaţie clasată pe locul şapte în seria a doua a Ligii a III-a. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii