Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa FC Farul Constanța, victorioasă la Slobozia

ro

14 Oct, 2020 22:11 3840 Marime text


FC Farul Constanța a obținut al doilea succes în deplasare din acest sezon al Ligii a 2-a, impunându-se clar, cu 2-0, în fieful celor de la Unirea Slobozia, în partidă restanță din etapa a 5-a, disputată astăzi.

După un start de tatonare, alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 12, la prima ocazie importantă.

Aflat la primul joc de la revenirea la Constanța, Robert Băjan a centrat perfect de pe partea dreaptă, Andrei Banyoi a reluat excelent cu capul, mingea a lovit transversala, i-a revenit și atacantul în vârstă de 20 de ani a reluat la vinclu. Primul său gol pentru FC Farul la primul meci ca titular.

Gazdele au încercat să reacționeze rapid, aruncând mingea în careul fariștilor, dar următoarea mare ocazie a venit tot la poarta Unirii. În minutul 24, căpitanul Paul Antoche a urcat în ofensivă și a șutat puternic de la 25 de metri, dar portarul ialomițean a respins de la vinclu. Patru minute mai târziu, portarul Cosmin Dur-Bozoancă, a avut o intervenție spectaculoasă, deviind în transversală la lovitura de cap expediată de Ibrian.

Diferența de pe tabela de marcaj s-a majorat în minutul 33, după o nouă incursiune a lui Robert Băjan pe partea dreaptă, centrarea acestuia fiind reluată cu capul, din plonjon, de Antonio Cruceru, din 8 metri. 

Cu trei minute înainte de pauză, gazdele au beneficiat de o lovitură indirectă de la 15 metri, după o eroare comisă de portarul echipei de la malul mării, dar șutul lui Adăscăliței a trecut pe lângă poartă.

Repriza secundă a debutat cu un asalt al Unirii, care a abuzat de centrări, respinse fără mari probleme de fundașii Farului. Cea mai importantă ocazie a apărut în minutul 56, dar Cosmin Dur-Bozoancă a reușit să respingă în corner șutul în cros trimis de Trucă. În schimb, pe contraatac, Simon Măzărache a scăpat singur cu portarul, după o pasă excelentă venită de la Andrei Banyoi, dar a întârziat să șuteze și a fost blocat de goalkeeperul advers.

Situația s-a inversat în minutul 72, când Simon Măzărache a centrat în careul mic, Andrei Banyoi a reluat în transversală, de unde mingea a ricoșat în aproprierea liniei porții. Alb-albaștrii au cerut gol, însă centralul a lăsat jocul să continue. În ultimul sfert de oră, gazdele au atacat cu disperare, dar acțiunile lor s-au lovit de intervențiile fundașilor constănțeni și de paradele lui Cosmin Dur-Bozoancă. Astfel, scorul a rămas neschimbat, iar elevii lui Ianis Zicu au obținut o victorie importantă în lupta pentru calificarea în play-off.

Pentru FC Farul au evoluat: Dur-Bozoancă – Băjan, Antoche, I. Ursu (82 Lică), D. Panait – Cruceru (58 Greu), Cărăruș, Fl, Bălan, Bîrnoi (68 Al. Stoica) –  Banyoi, Măzărache.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii