Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf A fugit din Judecătoria Constanţa. Evadat prins după o zi de căutări

ro

22 Aug, 2011 12:02 779 Marime text

Tânărul de 17 ani care a reuşit să fugă, vineri seară, în timp ce era păzit de doi poliţişti, din sediul Judecătoriei Constanţa, a fost prins, sâmbătă după-amiază, în localitatea Murfatlar. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa spun că incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 20.00, în timp ce Elvis Valentin Zaharia, din localitatea Văculeşti, judeţul Botoşani, aştepta sentinţa judecătorilor cu privire la propunerea de arestare a acestuia înaintată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Anchetatorii au declarat că, profitând de un moment de neatenţie a celor doi poliţişti care îl păzeau, tânărul a sărit pe un geam situat în holul Judecătoriei şi a fugit. La scurt timp, câteva zeci de poliţişti şi jandarmi au împânzit municipiul Constanţa, însă căutările acestora au fost în zadar.

ÎNCERCUIT. Oamenii legii au reuşit să dea de urma fugarului abia a doua zi. Sâmbătă, în jurul orei 14.00, o patrulă de poliţie l-a reperat pe suspect pe o stradă din Murfatlar. În momentul în care şi-a dat seama că a fost descoperit, Elvis a încercat să fugă sărind în curtea unei case. Poliţiştii au încercuit zona şi l-au prins în scurt timp. În apropiere de locul în care suspectul a fost observat, oamenii legii au descoperit şi cătuşele cu care el fusese legat la mâini. Prezentat din nou în faţa magistraţilor cu propunere de arestare, aceştia au admis solicitarea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 19 zile. Cei doi poliţişti de sub nasul cărora tânărul a reuşit să scape vor fi anchetaţi de comisia de disciplină a IPJ Constanţa. „Este o faptă foarte gravă. Va fi făcută o cercetare, iar în funcţie de rezultatul anchetei se vor dispune măsurile ce se impun", a declarat inspectorul şef al IPJ Constanţa, cms. şef Valentin Burlacu.

ŞASE FURTURI. Elvis Valentin Zaharia este acuzat că, împreună cu Ionuţ Crăivan, de 28 de ani, din localitatea Lanurile, şi un alt tânăr încă necunoscut, au spart, într-o singură seară, nu mai puţin de şase case de pe raza localităţii Valu lui Traian. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa spun că, în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.45, au fost alertaţi prin 112 cu privire la faptul că mai multe persoane au intrat într-o locuinţă de pe strada Crimeea, din Valu lui Traian. Echipele trimise au observat, în apropierea locului indicat, trei bărbaţi care cărau mai multe bunuri. În momentul în care şi-au dat seama că au fost văzuţi de poliţişti, suspecţii au abandonat prada şi au fugit. Oamenii legii au reuşit să îl reţină doar pe Ionuţ Crăivan. 24 de ore mai târziu, poliţiştii au reuşit să îl prindă şi pe Zaharia, care se ascundea în Murfatlar.

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii