Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR isi muta sediul

ro

22 Sep, 2009 03:23 967 Marime text

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România va funcţiona, începând cu 1 octombrie, într-un sediu nou, construit pe strada B.P.Haşdeu nr. 53, lângă Şcoala nr. 12.

După ce mulţi ani au stat într-o clădire pentru care plăteau chirie la Muftiatul Cultului Musulman, formaţiunea turcilor şi tătarilor din România a decis că e momentul ca să-şi găsească o casă nouă.

Lucrările la noua clădire ridicată pe 500 de metri pătraţi au început în septembrie anul trecut, suma totală la care s-a ridicat investiţia a fost de aproximativ 500.000 de euro. Sursa de finanţare a fost exclusiv din parte Guvernului României. Terenul a fost cumpărat în 2004, de la Primăria Constanţa, în urma unei licitaţii publice, iar pentru strângerea autorizaţiilor necesare construcţiei au fost necesari patru ani. „Chiar şi în an de criză am reuşit să ducem la capăt proiectul", a susţinut deputatul UDTTMR, Amet Aledin. Acesta a mai adăugat că în curtea sediului vor fi aduse două busturi care reprezintă două personalităţi de marcă ale UDTTMR, Mustafa Kemal Attaturk şi Ismail Gaspirali. „Aşa cum am promis, ne-am străduit, cu sprijinul Guvernului, să finalizăm construcţia", a conchis preşedintele formaţiunii, Amet Varol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii