Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenurile afaceristului Cristi Borcea, în atenţia judecătorilor constănţeni. Procesul fusese amânat de protestele din justiţie

ro

04 Mar, 2020 00:00 2197 Marime text

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor analiza în cadrul şedinţei de astăzi cererile Primăriei Constanţa cu privire la sechestrul legat de terenurile afaceristului bucureştean Cristi Borcea, sechestru ridicat de Fiscul din capitală. Mai exact, magistraţii s-ar putea pronunţa cu privire la instanţa căreia îi revine competenţa de soluţionare a acestora. La ultimul termen de judecată, instanţa a amânat procesul, având în vedere protestele care se desfăşurau în justiţie legat de eliminarea pensiilor de serviciu.


Procesul a fost iniţiat de reprezentanţii Municipiului Constanţa prin Primar după ce municipalitatea a constatat că Fiscul bucureştean a ridicat sechestrul instituit asupra terenurilor pe care le deţine omul de afaceri Cristi Borcea. Condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar Radu Mazăre, Borcea s-a ales prin aceeaşi sentinţă cu sechestru pe anumite proprietăţi ale sale. În cursul lunii mai 2019, ANAF - Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale - Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regionale Bucureşti a decis ridicarea acestei măsuri. Această decizie a nemulţumit municipalitatea constănţeană şi, pe cale de consecinţă, reprezentanţii Municipiului Constanţa prin Primar au atacat-o în instanţă.
 

Dosarul, trecut prin mai multe instanţe


Cazul fusese înregistrat iniţial la Judecătoria Constanţa, însă magistraţii acestei instanţe au declinat competenţa în favoarea Tribunalului. La Tribunal, cazul este înregistrat la Secţia civilă, dar instanţa constată că, de fapt, ar trebui înregistrat la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, astfel că instanţa civilă îşi declină competenţa în cauză. Surpriză, însă, judecătorii de la Tribunal – Secţia contencios au stabilit că, de fapt, competenţa în cauză ar aparţine Judecătoriei Constanţa. Astfel că dosarul ar fi trebuit trimis înapoi Judecătoriei.


Dat fiind conflictul negativ de competenţă, cazul a ajuns, în cele din urmă, pe rolul Curţii de Apel din Constanţa, instanţă menită să stabilească, de fapt, cine trebuie să judece dosarul. Înregistrat la Curtea de Apel la finele lunii ianuarie, judecătorii de aici nu au analizat până în prezent cui îi aparţine competenţa de soluţionare a cererii municipalităţii, dat fiind că procesul a fost amânat de protestele din justiţie.
În acest context, rămâne de văzut dacă la termenul de astăzi judecătorii vor lua o decizie cu privire la instanţa care trebuie să judece dosarul.
 

Citeşte şi:

Sechestru ridicat de pe terenurile lui Borcea. Ce a decis instanţa

Terenuri ce ar fi trebuit să revină Constanţei?!:

Ce vrea municipalitatea de la averea lui Cristi Borcea. Ce a făcut Fiscul bucureştean

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii