Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sechestru ridicat de pe terenurile lui Borcea. Ce a decis instanţa

ro

18 Feb, 2020 00:00 3091 Marime text

Procesul în care Municipiul Constanţa prin Primar se arată nemulţumit de decizia Fiscului bucureştean de a ridica sechestrul de pe terenurile lui Cristi Borcea a fost amânat de judecătorii constănţeni. Cauza s-a aflat pe ordinea de zi a judecătorilor Curţii de Apel, instanţă care a adoptat o serie de măsuri de protest faţă de intenţiile de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraţilor. Dat fiind că dosarul privind sechestrul ridicat de pe terenurile afaceristului bucureştean nu a fost considerat o cauză urgentă, procesul a fost amânat, următoarea înfăţişare în cauză urmând să aibă loc la data de 4 martie.


„Instanţa amână cauza, având în vedere Hotărârea nr. 2/29.01.2020 a Adunării Generale a Curţii de Apel Constanţa şi obiectul cauzei, care nu se încadrează în lista cauzelor urgente astfel cum a fost stabilită prin Hotărârea Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din 29.01.2020“, se arată în documentele oficiale privind procesul.
 

S-a cerut suspendarea măsurii


După cum arătam în ediţiile anterioare, Municipiul Constanţa prin Primar s-a adresat justiţiei după ce ANAF - Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale - Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regionale Bucureşti a ridicat sechestrul asupra terenurilor afaceristului bucureştean Cristi Borcea.


Astfel, spun avocaţii municipalităţii, prin Decizia emisă de ANAF la data de 8 mai 2019, s-a ridicat „sechestrul instituit asupra bunurilor imobile sechestrate prin Ordonanţa nr. 29/P/2005 din 15.02.2008, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA, măsură menţinută prin Decizia penală nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, după cum se arată în hotărârea judecătorească menţionată pe Portalul Jurisprudenţei Naţionale www.rolii.ro.


Pentru a reveni la cele solicitate de Municipiul Constanţa prin Primar legat de averea lui Cristian Borcea, avocaţii municipalităţii au cerut anularea măsurii de ridicare a sechestrului asupra „bunurilor imobile menţionate la pct. 6.1-6.23, 6.25, 6.27-6.31 din Ordonanţa nr. 29/P/2005 din 15.02.2008“. S-a cerut, de asemenea, suspendarea executării măsurii de ridicare a sechestrului până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a acesteia.


Deschis în anul 2019, cazul nu a fost judecat până în prezent, după ce mai multe instanţe din Constanţa şi-au declinat competenţa. În cele din urmă, dosarul fusese trimis la Curtea de Apel, pentru ca această instanţă să stabilească cine trebuie să judece cazul. Totuşi, date fiind protestele magistraţilor, nu s-a luat nicio decizie în cauză.


Citeşte şi:

Terenuri ce ar fi trebuit să revină Constanţei?! Ce vrea municipalitatea de la averea lui Cristi Borcea. Ce a făcut Fiscul bucureştean
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii