Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va judeca cererea lui Nicuşor Constantinescu privind revizuirea dosarului CMZ

ro

31 Mar, 2018 00:00 2306 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, solicită în continuare revizuirea cauzei în care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Dosarul se află acum pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 2 aprilie.
 
Pe data de 14 martie, Curtea de Apel Constanţa a admis cererea de abţinere formulată de Dan Iulian Năstase, judecător al Curţii de Apel Constanţa, privind soluţionarea cererii de revizuire formulată de către fostul şef al CJC. Pe data de 28 martie, instanţa a admis cererea formulată de Iulia Cezara Suciu, din Curtea de Apel Constanţa, privind judecarea dosarului. Pe data de 29 martie, instanţa a respins cererea de abţinere formulată de Valentina Boboc, judecător al Curţii de Apel, privind judecarea dosarului, ca neîntemeiată. Hotărârea este definitivă.
 
La finele săptămânii trecute, Valentina Boboc a fost recuzată. Pe cale de consecinţă, dosarul a fost trimis la mapa preşedintelui secţiei penale pentru stabilirea completului în vederea soluţionării cererii de recuzare.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii