Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzitul planetei Mercur, urmărit la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța (galerie foto)

ro

12 Nov, 2019 12:06 2580 Marime text

Astroclubul “Spre Stele” al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța a organizat pe data de 11 noiembrie 2019 o activitate observațională de amploare cu privire la un eveniment astronomic rar.

Tranzitul planetei Mercur prin fața discului solar a fost urmărit de elevi interesați de astronomie, atât din liceu cât și din alte școli locale, părinți și profesori.

Văzut doar parțial din Romania, fenomenul a putut fi urmărit de la orele 14:35 până la apusul soarelui. Dispunând de echipamente adecvate și specifice observațiilor vizuale la Soare, care fac parte din dotarea laboratorului de astronomie, s-au realizat observații vizuale și fotografii pentru expoziție de fotografie tematică.

În mod special și pentru prima data în seria de activități propuse de astroclub, s-a realizat și o transmisie live prin streaming pe un canal youtube destinat activităților astroclubului.

Astfel, transmisia a putut fi vizualizată de întregul mapamond, fenomenul fiind mediatizat pe pagina astroclubului: sprestele.ro, pe facebook în contul specific facebook.com/ConstantaLiceulTeoreticOVIDIUS/, pe alte rețele de socializare și pe youtube.

Liceul Teoretic OVIDIUS s-a alăturat comunității „Astronomers Without Borders” și a fost parte reprezentativă pentru transmiterea live a fenomenului, printre instituțiile specializate care au putut realiza transmisia.

Echipa de lucru pentru organizarea evenimentului a fost: Cristina Anghel – director, Cristinel Maga – profesor de fizica, Cristina Mihălțeanu – profesor de geografie, Adrian Ivanciu – profesor de informatica, Lucian Lazea – informatician.


Sursa foto: Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii