Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Născut la Medgidia Sergiu Mihai Miculescu, profesorul pasionat de limba franceză, pregătit de a 72-a aniversare

ro

26 Jul, 2023 18:00 1515 Marime text
  • Este originar din Medgidia, oraș unde a făcut cursurile primare, elementare și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, făcând parte din promoția de absolvenți a anului 1970
  • Sergiu Mihai Miculescu a fost prima dată profesor la Școala Generală din comuna Satu Nou. El a predat și la Liceul „Nicolae Bălcescu” din orașul natal
  • În învățământul superior, Miculescu a fost conferențiar universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. A predat la catedra de limbi romanice
 
Sergiu Mihai Miculescu a venit pe lume în urmă cu 72 de ani, pe 27 iulie.
 
Este originar din Medgidia, oraș unde a făcut cursurile primare, elementare și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, făcând parte din promoția de absolvenți a anului 1970.
 
Mai departe, el a studiat la Universitatea București, secția Limba și literatura franceză/Limba și literatura română, între anii 1970 – 1974.
 
În anul 2003, Sergiu Mihai Miculescu a devenit doctor în filologie, titlu obținut la Universitatea București.
 
Sergiu Mihai Miculescu a fost prima dată profesor la Școala Generală din comuna Satu Nou. El a predat și la Liceul „Nicolae Bălcescu” din orașul natal.
 
În învățământul superior, Miculescu a fost conferențiar universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. A predat la catedra de limbi romanice.
 
De-a lungul timpului, el a ținut, în calitate de lector, cursuri de vară internaționale de limbă, cultură și civilizație românească. De asemenea, a fost lector pentru Universitatea „Paul Valery” din Montpellier, Franța.
 
A participat cu conferințe și comunicări științifice despre Mircea Eliade, Eugen Ionesco, Emil Cioran, Maupassant, Kafka, Orson Wells, Matei Vișniec, Gustave Flaubert la universitățile din Porto, Praga, Madagascar și Constanța.
 
De asemenea, a participat la conferințe naționale și seminare de didactică universitară, fiind și formator în cadrul parteneriatului „Rencontres du Francais vivant”.
 
Sergiu Mihai Miculescu este membru fondator al Asociației Culturale Dacia – Meediterranee, cu sediul la Sete și membru la Centre d`Etudes et de Recherches Roumaines et des Traditions Orales Mediterraneene, cu sediul la Montpellier.
 
În România, este membru în Uniunea Scriitorilor.
 
Conform site-ului Facultății de Litere a Universității „Ovidius” Constanța, Sergiu Mihai Miculescu este autorul cărților: „Măștile lui Eugen Ionescu. Douăsprezece ipostaze ale ionescianismului” (Constanța, editura Pontica, 2003); „Cioran – Ionescu face a face” (Constanța, editura Ex Ponto, 2005) și „Et si on apprenait le roumain? Manual de Limba română pentru debutanții francofoni” (Constanța, Ovidius University Press, 2005).
 
Sursă text: Dicționar de personalități dobrogene vol. IV
 
Citește și:
Marian Cojoc, profesorul care predă istoria de 30 de ani studenților de la Universitatea „Ovidius” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii