Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Liceul „Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA

ro

05 Apr, 2024 11:37 938 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

La competiția anuală NASA-NSS Space Settlement Contest 2024, premii remarcabile au fost acordate mai multor echipe, printre care şi elevilor de la Liceul „Ovidius” din Constanţa, care au obținut Premiul I la secțiunea de  competiție juniori, clasa a VII-a, large group. Juriul a fost alcătuit din mai mulţi cercetători de la NASA și membri de onoare ai National Space Society din Statele Unite, transmite un comunicat din partea Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța.
 
Elevii câștigători ai Liceului Teoretic OVIDIUS Constanța sunt Ocheșel Cristian, Vasilescu Andrei Luca, Călinescu Vlad Ionuț, Pascale Andrada Constatina, Pauleț Robert Cătălin, Odagiu Alexandra, Pușcașu Eric și Anghel Bianca (clasa a VII-a). Elevii sunt coordonați de profesorul de fizică Maga Cristinel, alături de echipa de proiect formată din prof. Maga Carmen Elena și director Anghel Cristina.
 
Elevii au avut ca temă proiectarea unei staţii spaţiale circumterestre cu un anumit număr de locuitori care pot convieţui pe această staţie, „pionieri” în cercetarea și colonizarea spațiului. Proiectul câștigător este numit „Orion”. Câştigătorii primesc ca premiu o invitație de a participa la 2024 International Space Development Conference, programată pentru perioada 23-26 Mai în Los Angeles, California.
 
În cadrul aceleiași competiții, alte două echipe ale Liceului Teoretic OVIDIUS Constanța au obținut 2 premii speciale. Echipa „Aster Hodos” coordonată de aceeași echipă de profesori, este formată din elevii: Balcan Anabela, Banaga Alexia-Maria, Dobrescu Iarina-Alessia, Gheorghiu Timeea, Leonte Mara-Ilinca, Mantu Alesia-Gabriela, Mantu Sara-Maria, Savin Sorina-Maria, Sirop Andreea-Ioana și Vasilescu Sara-Elena, care au participat la categoria clasa a X-a, Large Group. Echipa „Alcyone” este coordonată de prof. de fizică Bahrim Mariana și este formată din elevii Butacu Cristian Andrei, Dogaru Darius Ștefan, Dragomir Andrei Alexandru, Gafencu Maria, Jercea Tudor Ioan, Nicolin Andreea, Pintilie Maria Cezara, Pîrvu Mihai Teodor, Sandu Cătălin Daniel, Șerban Christian, care au participat la categoria clasa a IX-a, Large Group.
 
La competiţia organizată de National Space Society, „Space Settlement Design Contest” au fost implicați peste 29000 de elevi şi studenţi sub coordonarea a peste 3000 de profesori. La concurs, au fost înscrise peste 5200 de proiecte, din 28 de țări ale lumii, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii