Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Vacanțe lungi și dese, disperarea părinților

ro

01 Apr, 2021 00:00 3130 Marime text

Elevii intră din acest weekend în vacanța de primăvară. Noutatea este că această vacanță va dura o lună (2 aprilie - 4 mai), exceptând elevii din clasele terminale. Ulterior, la data de 25 iunie, elevii se vor bucura de vacanța de vară.
 
Bucuria copiilor, disperarea părinților. Asociațiile de părinți s-au revoltat şi chiar au ameninţat că vor picheta sediul Ministerului Educaţiei. Ministrul Educației spune însă că respectă astfel o condiţie impusă de Ministerul Sănătăţii, pentru a limita răspândirea virusului în perioada Paştelui. Părinții se plâng de faptul că nu au cu cine să îi lase pe cei mici, after school-urile fiind închise iar o bonă ar depăși bugetul familie.
 
Președintele Klaus Iohannis a declarat că știe că este o situație complicată pentru părinți însă consideră că niciun sacrificiu nu e prea mare pentru sănătatea copiilor.
 
Medicii avertizează că în această vacanţă copiii trebuie să stea cât mai mult în casă și să respecte regulile în momentul în care ies în exterior. De asemenea, sunt de evitat vacanțele care sunt surse de îmbolnăvire.
 
Specialiștii recomandă pentru elevi ca vacanța să fie una de odihnă activă, de relaxare, cât mai departe de dispozitivele mobile. Îndemnul specialiștilor este ca elevii să se bucure de natură, de soare, de plimbări în parc, departe de tehnologia online.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii