Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABC Press a intrat în insolvenţă Încă o fisură în fundaţia imperiului afacerilor lui Sorin Strutinsky

ro

24 Mar, 2015 00:00 4446 Marime text
Imperiul business-urilor dezvoltate de Sorin Strutinsky în ultimii ani pare să se şubrezească pe zi ce trece. După ce, anul trecut, societatea Tutun şi Ziare SRL a intrat în insolvenţă, încă o firmă care poartă amprenta trezorierului Strutinsky a ajuns la ananghie, fiind deschisă procedura de insolvenţă. Este vorba despre societatea cu sediul în Ploieşti, Prahova - ABC Press SRL. Culmea, o firmă care părea că merge destul de bine, ţinând cont că, în ultimii doi ani, şi-a majorat capitalul social de două ori. Mai mult, în afară de Tutun şi Ziare SRL, şi Firma Mediapress Investment SRL, principalul distribuitor de ziare din Craiova, a trebuit să suporte o lovitură dură anul trecut, când a rămas fără contractul de la Primăria condusă de primarul PSD, Lia Olguţa Vasilescu.
 

Aşadar, după Tutun şi Ziare SRL, încă o firmă veche dezvoltată „sub acoperământul“ lui Sorin Strutinsky face un salt înapoi. ABC Press SRL a intrat în insolvenţă, potrivit antiţepari.ro. Administratorul judiciar al debitorului ABC Press SRL este ACSIS SOLV IPURL. Deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului ABC Press SRL a fost dispusă de Tribunalul Prahova, prin Încheierea din data de 26/02/2015, în dosarul nr. 1044/105/2015. Potrivit încheierii, „debitorul SC ABC PRESS SRL are obligaţia ca, în termen de zece zile de la deschiderea procedurii, să depună la dosarul cauzei documentele prevăzute la art. 67 alin. (1) din Legea privind procedura insolvenţei, toate documentele contabile ale societăţii şi contractele în care aceasta a fost parte, lista cu bunurile mobile şi imobile prevăzută de art. 67 alin 1 lit. b, care va conţine şi arătarea locului unde se află acestea în fapt“, scriu cei de la antitepari.ro.

13 aprilie - termen limită pentru înscrierea la masa credală

Creditorii debitoarei ABC PRESS SRL trebuie să procedeze la înscrierea la masă credală a acesteia prin depunerea cererii de admitere a creanţei. Termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 13 aprilie 2015.
 
Termenul-limită de depunere de către creditori a opoziţiilor la încheierea de deschidere a procedurii este de zece zile de la notificare. Termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 1.05.2015. Termenul-limită pentru introducerea eventualelor contestaţii la tabelul preliminar este de şapte zile de la publicarea tabelului preliminar în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii formulate împotriva tabelului preliminar al creanţelor şi cel pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 26.05.2015.

Adunarea Creditorilor, programată pe 25 mai

De asemenea, Adunarea Creditorilor va avea loc la dată de 6.05.2015. ora 15.00, la sediul ales al administratorului judiciar, la adresa din strada Viitorului nr. 110, Bucureşti, cu următoarea ordine de zi: confirmarea administratorului judiciar ACSIS SOLV IPURL, cu o remuneraţie de 2.500,00 de lei lunar exclusiv TVA şi 4% exclusiv TVA din sumele recuperate şi bunurile valorificate; desemnarea Comitetului Creditorilor şi alegerea preşedintelui Comitetului Creditorilor; aprobarea concluziilor rapoartelor întocmite de administratorul judiciar în conformitate cu dispoziţiile art. 92 şi art. 97 din Legea nr. 85/2014, depuse la registratura Tribunalului Prahova - Secţia a II-a Civilă de contencios administrativ şi fiscal şi publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Componenţa Comitetului creditorilor urmează a se stabili în cadrul primei şedinţe a Adunării Creditorilor. Deschiderea procedurii de insolvenţă se notifică Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru efectuarea menţiunii.

ABC Press, un fel de Tutun şi Ziare al Ploieştiului

Cine este ABC Press SRL? Înfiinţată în anul 1991, firma face parte din imperiul de societăţi controlat de Sorin Strutinsky, cunoscutul om de afaceri botoşănean, prieten şi partener de afaceri cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, şeful suspendat al CJC. Amintim aici că Strutinsky a fost reţinut de procurorii DNA la începutul lunii februarie, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. În cauză, omul de afaceri este suspectat de comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. De asemenea, el este cercetat alături de Radu Mazăre într-o cauză separată de magistraţii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA. Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). Pe Strutinsky, procurorii îl suspectează de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Citeşte aici rechizitoriul întocmit în dosarul lui Sorin Strutinsky.

Aici poate fi parcurs referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.

Cifră de afaceri de aproape 12 milioane de lei

De ce ar intra în insolvenţă o firmă care, aparent, merge bine? La finele anului 2013, declara pierderi de 338.041 de lei, dar raportate la o cifră de afaceri de 11.912.958 de lei şi având 71 de salariaţi. Mai mult, în ultimii doi ani, capitalul social al firmei a fost majorat de două ori. Potrivit Monitorului Oficial nr. 1572/12.03.2014, asociaţii ABC Press SRL, Sorin Strutisnky şi Mediapress Investment - reprezentată prin Paul Marius Vîjloi, au decis majorarea capitalului social de la 200 la 1.000 de lei prin emiterea a încă 80 de părţi sociale a câte 10 lei. Tot atunci, Mediapress Investement şi-a cesionat părţile sociale către Sorin Strutinsky. Astfel, după majorare, structura firmei a devenit: Sorin Strutinsky - 46%, Rodica Antoniu - 40%, Paul Vijloi - 14%.
 
Ulterior, în M.Of. 7343/10.12.2014, se precizează că cei trei asociaţi decid revocarea din funcţia de administrator a lui Bogdan-Laurenţiu Irimia şi numirea înlocuitorului Alexandru Petre Răduţă. În M.Of. nr. 134/09.01.2015, se menţionează că Strutinsky, Antonoiu şi Vîjloi stabilesc o nouă majorare de capital pentru ABC Press SRL, de la 1.000 de lei, la 1.500 de lei. Părţile sociale nou emise, respectiv 50 de părţi sociale a câte 10 lei, au fost subscrise către un nou asociat persoană juridică, Just Apple SRL. Tot atunci, Rodica Antoniu îşi cesionează cele 40 de părţi sociale deţinute către Paul Marius Vîjloi. Astfel, conform ultimelor modificări, capitalul social al firmei este divizat astfel: Sorin Strutinsky deţine 30,67%, Paul Marius Vijloi - 36% şi Just Apple SRL - 33.33%. Firma ABC Press SRL are sediul în Ploieşti, Prahova, şi se ocupă de „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie în magazine specializate“.

Fosta soţie, magistrat la Curtea de Apel Craiova

Asociatul care acum deţine majoritatea capitalului social din firmă, Paul Marius Vîljoi, are şi el legături din mai multe părţi cu trezorierul echipei Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, alături de care apare şi în societăţile Mediapress Investment SRL, din Craiova şi în Mira Pres SRL, din Hunedoara. Potrivit datelor din Registrul Comerţului, Paul Marius Vîjloi mai apare ca asociat şi în SC Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL, din Cluj-Napoca, Mediagsm SRL, din Dolj, Mediapress Argeş SRL, Mediapress Investment Vâlcea SRL, Mediapress Olt SRL, Nou Consult SRL, din Bihor, şi P&S Expert SRL, din Dolj, care apare ca fiind în insolvenţă, sub incidenţa Legii 85/2006, precum şi în V&P Consulting, din Craiova, care apare radiată din Registrul Comerţului.

Paul Marius Vîjloi, partenerul de afaceri al lui Sorin Strutinsky, a fost căsătorit până în 2010 cu magistratul Daniela Chionea (fostă Vîjloi), judecător la Curtea de Apel Craiova, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Cei doi au divorţat în 2010. Coincidenţa de nume nu poate fi întâmplătoare, mai ales că, potrivit vrajitorul.eu, Daniela Vîjloi şi Leonardo Marius Vîjloi locuiesc în Craiova la aceeaşi adresă.
Paul Marius Vîjloi figurează ca administrator în Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL, din Cluj, Mediagsm SRL, din Dolj, Mediapress Argeş SRL şi Mediapress Olt SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii