Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky dator la… Strutinsky Conpress Group, la prima adunare. Tutun şi Ziare şi Efimeris Services, principalii creditori

ro

04 Sep, 2015 00:00 4333 Marime text
De anul trecut, firmele controlate de echipa Mazăre - Constantinescu - Strutinsky au început să intre, una câte una, în insolvenţă, picând ca piesele de domino. Tutun şi Ziare SRL a intrat prima în insolvenţă, fiind urmată de SC ABC Press SRL, iar la câteva luni distanţă, şi firma Mediapress Investment SRL a ajuns la ananghie. De luna trecută, Conpress Group SRL a intrat oficial în insolvenţă, dosarul cauzei fiind deschis la Tribunalul Constanţa.
 
Pe 27 august, a avut loc Adunarea Generală a Creditorilor debitoarei Conpress Group SRL. Creditorii reuniţi, însumând 94,8417% din valoarea totală a creanţelor, au votat Comitetul creditorilor şi au confirmat administratorul judiciar - CII Dovîncescu Cristina -, care va avea un onorariu de 3.000 de lei pe lună.

Cine sunt creditorii?

Potrivit datelor din Buletinul Procedurilor de insolvenţă nr. 14635 din 2 septembrie, creditorii care au prezentat puncte de vedere în scris sunt Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa, deţinând 5,24% din masa creditorilor, SC Tutun şi Ziare SRL, în insolvenţă, prin administrator judiciar CII Vizitiu Cătălina, deţinând 72,42%, Banca Transilvania SA, prin sucursala Constanţa, deţinând 11,88% din masa creditorilor, şi SC Efimeris Services SRL, deţinând 5,3% din masa creditorilor. Din Comitetul creditorilor vor face parte SC Tutun şi Ziare SRL, Banca Transilvania SA şi Efimeris Services SRL.
 
Dacă despre AJFP Constanţa şi despre Banca Transilvania nu ar mai fi nimic de adăugat, despre celelalte două firme se impun nişte precizări. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat pe 3 septembrie 2015, firma Efimeris Services SRL a fost fondată în februarie 2008. Alături de Sorin Strutinsky (95%), care are şi calitatea de administrator, asociat în firmă este şi persoana juridică KLD Services SRL (5%). Capitalul social al firmei, care se ocupă de „comerţul cu ridicata nespecializat“, este de 210 lei. La finele lui 2013, SRL-ul avea o cifră de afaceri de 18.000 de lei, un profit de 4.669 de lei şi niciun salariat. Firma, având un capital social de 210 lei şi ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata nespecializat“, funcţionează în baza unui contract de subînchiriere din data 7.04.2014, emis de Tutun şi Ziare SRL. Şi astfel ajungem şi la celălalt creditor, cel mai important, Tutun şi Ziare SRL, firmă aflată de asemenea în insolvenţă. Societatea nu este un oarecare agent economic intrat în insolvenţă din cauza crizei. Principalul asociat şi administrator al său este acelaşi Sorin Gabriel Strutinsky (născut la data de 28.10.1967), deţinând 99% din capitalul social, diferenţa de 1% aflându-se în posesia asociatului persoană juridică, KLD Services SRL, firmă controlată tot de Strutinsky. Până în aprilie 2014, Tutun şi Ziare SRL a fost deţinută de societatea Conpress Group.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii