Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Cotroceni Summer Camp! Tema - Regina Maria în Primul Război Mondial

ro

30 Aug, 2020 09:55 3001 Marime text

 
  • Evenimentul este dedicat copiilor cu vârste între 9 și 14 ani.

Datorită numărului mare de solicitări, în săptămâna 31 august - 4 septembrie, reluăm organizarea Modulului III din Cotroceni Summer Camp, dedicat istoriei și artei documentării - studiu de caz: Regina Maria în Primul Război Mondial, anunță reprezentanții Muzeului Național Cotroceni.

Evenimentul este dedicat copiilor cu vârste între 9 și 14 ani.

Iată datele oficiale despre acest eveniment, puse la dispoziție de Muzeul Național Cotroceni.

Modulul III: Rolul Reginei Maria în Primul Război Mondial este format din cinci ateliere independente și își propune să contribuie la îmbogățirea cunoștiințelor copiilor privind contextul intrării României în Marele Război, prin exerciții creative și interactive.
Participanții își vor imagina că o însoțesc pe Regina Maria pe front și vor avea misiunea de a acoperi editoral această expediție.

Programul atelierelor din modulul trei:
31.08 - Pășim împreună în povestea de la palat - o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaștere a vieții publice și private a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Partea teoretică va fi susținută cu activități interactive de educație pentru patrimoniu
01.09 - Vânătoarea de comori la palat - o nouă vizită a spațiilor Muzeului Cotroceni în care copiii vor avea de dus la bun sfârșit câte o misiune de tip #treasurehunt, care îi va ajuta să își consolideze cunoștințele nou dobândite
De miercuri până vineri, participanții vor aprofunda, prin exerciții practice și creative, abilități de documentare și de scriere creativă:
02.09 - Arta documentării
03.09 - Rolul femeilor în primul război mondial
04.09 - Jurnalist de război
Atelierele au loc zilnic între 11:00 și 12:30.

Sursa foto: Muzeul Cotroceni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii