Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Dîncu a participat la reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, în Germania

ro

26 Apr, 2022 19:20 1181 Marime text
Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a participat marți, 26 aprilie, la prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group), găzduită în Baza Aeriană Ramstein, Germania, de către secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III. 

Potrivit Ministerul Apărării Naționale (MApN), reuniunea Grupului Consultativ a avut pe agendă evaluarea situației de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate și ilegale a Federației Ruse, aflată acum într-o nouă etapă.

Pe lista subiectelor înalților oficiali din domeniul securității și apărării s-au aflat și modalitățile de continuare și intensificare a sprijinului pentru Ucraina, în conformitate cu necesitățile de asigurare a apărării și securității acestei țări pe termen scurt, mediu și lung.

În marja reuniunii din Baza Aeriană Ramstein, ministrul Vasile Dîncu a avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, prilej cu care a exprimat solidaritatea deplină cu Ucraina și a transmis disponibilitatea de a menține un dialog constant și deschis ori de câte ori va fi necesar.

Conform sursei citate, oficialul român a prezentat demersurile efectuate la nivel național în ceea ce privește modalitățile concrete de susținere a Ucrainei. A evidențiat, de asemenea, rolul extrem de important al hub-ului logistic umanitar de la Suceava, folosit în mod eficient de mai multe state.

Referitor la evoluția conflictului, ministrul Vasile Dîncu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, a condamnat atrocitățile comise în orașele și satele Ucrainei și a evidențiat nevoia urgentă de deschidere și funcționare necondiționată a unor culoare umanitare, se mai arată în documentul MApN. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii