Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

ro

21 Jul, 2022 18:14 1192 Marime text
Ministrul Vasile Dîncu. Foto: facebook/Vasile DîncuMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, l-a primit joi, 21 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța, Thomas Gassilloud.
           
Potrivit MApN, temele aflate pe agenda de discuții au vizat perspectivele consolidării cooperării în cadrul NATO, UE și bilateral, cu accent pe  deciziile Summit-ului NATO de la Madrid, relațiile în contextul parteneriatului strategic dintre cele două țări, contribuția Franței la eforturile de descurajare și apărare de pe flancul estic, respectiv demersurile privind colaborarea în plan european, pe componenta dezvoltării de capabilități.
           

„Pe durata discuțiilor, oficialul român a exprimat mulțumiri pentru angajamentul Franței, în calitate de națiune-cadru, privind asigurarea consolidării Grupului de luptă pentru apărarea colectivă, până la nivel brigadă, în funcție de evoluția situației de securitate, potrivit anunțului președintelui francez, Emmanuel Macron. Acest efort dovedește soliditatea aliată și a parteneriatului strategic dintre cele două țări, cu rezultate benefice atât pentru asigurarea securității României, cât și la nivel regional.
           
Cei doi oficiali au apreciat consistența dialogului în domeniul securității și apărării, în continuarea discuțiilor prilejuite de vizitele înalților oficiali francezi în România“ - au precizat reprezentanții MApN.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii