Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

ro

29 Jul, 2022 18:07 1191 Marime text
Ministrul  Apărării Naționale. Foto: FacebookMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participat vineri, 29 iulie, la festivitatea de absolvire și înaintare în primul grad de ofițer a promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia - 100” de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, organizată la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol.

Ministrul apărării naționale l-a felicitat pe șeful de promoție pe academie, slt.ing. Gabriel-Valentin Pătrașcu, pentru rezultatele excelente obținute pe timpul studiilor, acesta absolvind cu media generală 9,72, specializarea Aeronave și motoare de aviație.

În discursul său, ministrul apărării le-a mulțumit tuturor absolvenților și cadrelor didactice pentru efortul lor comun susținut pe durata celor patru ani de studii și i-a îndemnat să se ridice la nivelul înaintașilor care au reușit să așeze România la loc de frunte pe harta Europei.

„Sunteţi generaţia simbolică pentru că aveţi numele unui proiect de ţară, cel mai important proiect de ţară din secolul trecut. Acest proiect de ţară, înaintaşii noştri, cu toate necazurile şi cu toate lucrurile pe care istoria le-a adus în faţa naţiunii noastre, s-a realizat. Deci, voi trebuie să faceţi următorul proiect de ţară. Generaţia voastră trebuie să reconstruiască România şi acest lucru nu este foarte uşor”.


Ministrul Dîncu a declarat, de asemenea,  că „pentru a avea o apărare care să te pună sub o umbrelă adevărată de securitate, care să te ajute să te dezvolţi ca naţiune, este nevoie să faci sacrificii”.

 „Românii vor înţelege în foarte scurt timp că militarii au nevoie de respectul demnităţii lor, de salarii şi locuri de muncă decente pentru ei şi pentru familiile lor, vor înţelege că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău într-o anumită situaţie. Vor înţelege că sacrificiul pe care îl faceţi dumneavoastră şi toţi cei care îmbracă haina militară este unul în care vă puneţi în contractul social, viaţa. La dumneavoastră scrie în contract „cu preţul vieţii”. Nu scrie în niciun alt contract al nostru, al celorlalţi din societate, acest lucru. Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor înţelege că un soldat profesionist nu poate fi echivalat - aşa cum este în momentul acesta echivalat - cu un muncitor necalificat, aşa cum se întâmplă în acest moment în echivalenţa cu funcţii civile. Toate aceste lucruri le vom schimba”, a mai subliniat ministrul apărării naționale în discursul său.


Din cei 301 absolvenți ai celor 16 specializări din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, 213 absolvenți sunt repartizați în structuri aparținând Ministerului Apărării Naționale, iar alți 88 de absolvenți au ca beneficiar Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază și  Administrația Națională a Penitenciarelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii