Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO. Agenda evenimentului

ro

12 Oct, 2022 10:18 1080 Marime text
Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile DîncuMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa, în zilele 12 și 13 octombrie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfășura la Cartierul General al Alianței, de la Bruxelles.

Reuniunea va oferi ocazia unei discuții aplicate asupra deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Madrid, precum și asupra direcționărilor ulterioare, în perspectiva pregătirii viitoarei reuniuni la nivel înalt.

 Agenda evenimentului cuprinde trei sesiuni de lucru și va debuta cu o cină informală a miniștrilor aliați ai apărării, cu participarea, la nivel de invitați, a miniștrilor apărării din Suedia, Finlanda și Ucraina., transmit reprezentanții MApN. 

 Cele trei sesiuni de lucru la nivelul miniștrilor apărării se vor desfășura joi, 13 octombrie, și vor aborda o serie de aspecte de interes pentru aliați precum: postura de descurajare nucleară a Alianței şi aspecte specifice domeniului nuclear în actualul context de securitate, eforturile colective pentru adaptarea pe termen lung a posturii de descurajare și apărare, prin prisma războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina, precum și stadiul operațiilor și misiunilor NATO din Kosovo și din Irak. Ultima sesiune de lucru se va axa pe problematica operațiilor și misiunilor, cu participarea Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, care va oferi informații despre misiunile în desfășurare la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit sursei citate, totodată, ministrul apărării naționale va lua parte miercuri, 12 octombrie, la discuțiile din cadrul reuniunii Grupării de tip Națiune Cadru (Framework Nations Concept - FNC), coordonate de Germania.

În marja reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul Dîncu va participa și la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina (Ukraine Defense Contact Group), din 12 octombrie, precum și la reuniunea miniștrilor apărării în Format București 9 (B9) de joi, 14 octombrie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii