Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reparațiile capitale la linia de cale ferată 1CV, din zona de nord a portului Constanța, finalizate (GALERIE FOTO)

ro

03 Jun, 2022 15:14 1480 Marime text
Reparații capitale la linia de cale ferată 1CV, din zona de nord a portului Constanța. foto: Facebook/Constanța PortAdministrația Porturilor Maritime Constanța a finalizat reparațiile capitale la linia 1CV amplasată în zona cuvei de încărcare minereu Comvex.

„CN APM SA Constanța deține în proprietate linia de cale ferată 1CV, cu o lungime de 1.420m. Această linie face parte din dispozitivul feroviar Agigea Nord - Comvex și este racordată în grupa de linii de manevră a stației Constanța Port Zona C.
Datorită traficului greu pe această linie, materialele din suprastructura căii ferate s-au uzat“ - au precizat reprezentanții CN APM Constanța.

Pentru menținerea parametrilor tehnici de funcționare, au fost necesare lucrări de proiectare, lucrări de reabilitare și reparații capitale pe o porțiune de 585 metri liniari.

„S-au înlocuit traversele din lemn cu traverse din beton pe o lungime de 160 ml, a fost înlocuit stratul de piatră spartă, s-a înlocuit șina de cale ferată, s-a ridicat la nivel linia cf și s-a reabilitat schimbătorul de cale din linie.
Investiția, în valoare totală de 617.637,40 lei plus TVA, este realizată de CN APM SA Constanța, din fonduri proprii“ - au mai precizat reprezentanții CN APM Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii