Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Președintele CCINA, Mihai Daraban, în conferință de presă alături de noul director regional (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

11 Mar, 2022 10:06 2566 Marime text
Mihai Daraban și Ruxandra Serescu - CCINA, foto: ZIUA de Constanța

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța organizează vineri, 11 martie, o conferință de presă la sediul instituției.

Conferința de presă are ca scop numirea Ruxandrei Serescu în funcția de director general al CCINA Constanța.

La eveniment va participa și președintele CCINA, Mihai Daraban, iar discuțiile vor viza și subiecte economice și de interes pentru mediul de afaceri.

„Doamna Serescu Ruxandra este noul director general CCINA Constanța. A fost implicată în arbitrajul judiciar, în problemele juridice. Vine dintr-o familie legată de Portul Constanța, de flota comercială a României. Am simțit nevoia să facem această schimbare. Domnul Jugănaru este alături de mine la București. În general, decidentului politic trebuie să îi servești documente", a spus Daraban.

„Degeaba ai o discuție directă cu decidenții, dacă pe hârtie nu se pune nimic. Trăim o perioadă în care cineva trebuie să facă aceste harții. Multora le cerem să vină cu expertiza lor pentru că, într-o cameră de comerț, nu avem pretenția că le știm pe toate. Îi rugăm pe operatorii economici să pună în scris cumva, să o îmbrăcăm într-o formă scrisă și să o înaintăm decidenților. Domnul Jugănaru se pricepe la așa ceva, la întocmirea de acte normative", a completat Daraban.

Președintele CCINA a precizat că au reînceput târgurile de turism la nivel național.

„Domnul Jugănaru are o expertiză foarte bună în domeniul turismului. Am reînceput târgurile de turism la nivel național și sperăm că acest domeniu să aibă two digits la nivel național. HoReCa se învârte la 5 procente din PIB. Acestea au fost practic motivațiile schimbării", a mai spus președintele CCINA.

Totodată, el a afirmat faptul că „suntem singura țară de comerț din țara care are în titulatură navigație. Că nu mai avem noi flotă, asta e altă discuție", a precizat Daraban.

„Acestea sunt practic principale puncte pe care am vrut să le subliniez azi. Sunt gata să le răspund la toate întrebările", a concluzionat Daraban. 

„Sunt 18 ani de când sunt la cameră. Am fost și sunt în continuare vicepreședintele Curții de Arbitraj. Este o provocare pentru mine pentru că preluarea acestui mandat este după doi ani de pandemie. Avem o situație conflictuală la graniță care afectează agenții economici. Sunt afectate contractele de transport, Republica Moldova a dat o ordonanță și nu se vor mai face exporturile de cereale pe perioadă de urgență. Vom avea cu totul altă abordare. Dorim o imagine prietenoasă față de mediul de afaceri și să preluăm problemele firmei și să le soluționăm", a spus Ruxandra Serescu.

Daraban a spus că operatorii economici ar trebui să interacționeze mai mult cu CCINA pentru a-și spune problemele. Mai mult, la o invitație pentru 50 de operatori economici, s-au prezentat doar 8, cu privire la problema cauzată de proiectul făcut de Primăria Constanța pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Mihail Daraban a spus că trebuie să fie peste tot apă gratis pentru agricultură - „Îl chemi pe episcop apoi să te rogi să plouă".


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii