Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

ro

22 Feb, 2024 18:29 888 Marime text
Sursă foto: Facebook/ISJ Constanța
 
  • Astăzi, 22 februarie 2024, în cadrul întâlnirii dintre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța s-a semnat un Protocol de colaborare privind derularea de activități specifice sistemului educațional și de promovare a învățământului dual.
     
Astăzi, 22 februarie 2024, în cadrul întâlnirii dintre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța s-a semnat un Protocol de colaborare privind derularea de activități specifice sistemului educațional și de promovare a învățământului dual, conform ISJ Constanța.

ISJ Constanța a fost reprezentat de către Sorin Mihai, inspector școlar general și Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct. Din partea CCINA Constanța a fost prezentă la întâlnire Ruxandra Serescu, director general.

Protocolul are ca obiectiv crearea cadrului operațional în temeiul căruia partenerii vor acționa, în baza propriilor competențe, prin eforturi comune, atât pentru asigurarea formării profesionale de calitate a elevilor, cât și pentru facilitarea inserției absolvenților învățământului dual pe piața muncii.

De asemenea, colaborarea urmărește și realizarea unor proiecte educative, dedicate elevilor constănțeni, având ca obiectiv dezvoltarea personală a acestora prin diverse activități educative și extrașcolare, organizate în scopul exersării competențelor cu aplicabilitate în viața școlară și nu numai.

Prima acțiune stabilită în programul parteneriatului încheiat astăzi între cele două instituții va avea loc în cadrul Salonului de Dotări Hoteliere, ediția a XX-a, derulat în perioada 21 - 24 martie 2024, la Pavilionul Expozițional.

La eveniment vor fi prezenți elevi din liceele constănțene care vor avea oportunitatea de a-și valorifica achizițiile dobândite în funcție de specializare și agenți economici interesați de recrutarea acestora, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Inspectoratul Școlar Județean Constanța: 200 de elevi constănțeni participanți la Concursul Județean de Geografie „Geo+”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii