Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație publică Sistem informatic pentru monitorizarea stării de conservare a habitatelor și speciilor protejate din Parcul National Munții Măcinului

ro

04 Feb, 2021 08:15 1869 Marime text
  • Romsilva (Tulcea) organizează licitație publică.
Regia Națională a Pădurilor Romsilva Administrația Parcului Național Munții Macinului R.A. organizează licitație publică pentru crearea unui sistem informatic pentru monitorizarea stării de conservare a habitatelor și speciilor protejate din Parcul National Munții Măcinului.

Valoarea totală estimată a contractului este de 530.000 lei.

Descrierea contractului

Servicii de creare / dezvoltare a unui sistem informatic pentru monitorizarea stării de conservare a habitatelor si speciilor protejate din Parcul National Munții Măcinului în cadrul proiectului: „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul Parcului Național Munții Măcinului pentru îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică și îmbunătățirea infrastructurii de management și informare a vizitatorilor”.

Sistemul Informatic reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente pentru proiectele de conservare, permițând o planificare spațială pentru utilizarea durabilă a resurselor naturale ale societății și dezvoltării teritoriului prin integrarea măsurilor de conservare.

Exemple multiple de utilizări ale GIS pentru conservarea habitatelor si speciilor, de-a lungul Europei, a crescut în ultimul deceniu capacitatea de a colecta și analiza date, contribuind astfel la măsuri mai bune și inovatoare de conservare conform dezvoltării durabile a societății. Tehnologia GIS a crescut prin utilizarea internetului pentru vizualizarea spațială a diferite scenarii pentru dezvoltarea locală pe durata participării publicului la luarea deciziilor (așa-numita tehnologie Internet Map Server).

În cadrul proiectului POIM 124512 va fi creat un sistem informatic, ce va fi postat pe site-ul web al proiectului (site-ul web al PNMM). Sistemul informatic propus a se realiza reprezintă un model de lucru ce va putea fi utilizat cu ușurință de către Administrația Parcului Naţional Munții Măcinului (APNMM), de către diferiți experți ce vor realiza studii pe teritoriul parcului național, cât și de către publicul larg – în special turiști. Acest sistem informatic va putea fi utilizat cu ușurință de către persoane care nu posedă cunoștințe GIS.

Este ideal pentru centralizarea și organizarea datelor de teren istorice și pentru colectarea facilă de noi date de teren, în mod sistematic sau nu, de către personalul administrației sitului și nu numai. De asemenea, este ideal pentru urmărirea și verificarea activităților de teren ce vor fi desfășurate de către terți în beneficiul Parcului Naţional Munții Măcinului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare 15.02.2021, ora 15:00.

În secţiunea „Documente”, puteţi consulta anunţul de participare.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii