Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru terenul vândut de municipalitate către firma lui Gheorghe Bujduveanu

ro

05 Mar, 2024 17:00 853 Marime text
  • În ultima ședință de CL Constanța, din februarie 2024, proiectul privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a unui teren în suprafață de 2905 mp situat în municipiul Constanța, strada Justiției nr.1 – depozit nord 2B, proprietatea privată a municipiului, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL, companie care aparține lui Gheorghe Bujduveanu
     
 
Primăria Constanța a eliberat, pe 5 martie 2024, un certificat de urbanism pentru vânzarea prin licitație publică cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL, cu funcțiunea aprobată conform PUD aprobat cu HCL 165/09.05.2006. Este vorba de CU 593, cu o valabilitate de 24 de luni.
 
În ultima ședință de CL Constanța, din februarie 2024, proiectul privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a unui teren în suprafață de 2905 mp situat în municipiul Constanța, strada Justiției nr.1 – depozit nord 2B, proprietatea privată a municipiului, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL, companie care aparține lui Gheorghe Bujduveanu.



Pe ordinea de zi s-a numărat mai multe proiecte, printre care și un  Proiect de hotărâre nr. 585/2023 privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 2.905 mp situat în municipiul Constanța, str. Justiției nr.1 - Depozit Nord 2b, identificat cu număr cadastral 205320, proprietatea privată a municipiului Constanța, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL;  iniţiator: primar Vergil Chiţac.

 
Acest proiect s-a aflat și pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna decembrie 2023. Proiectul a fost respins atunci - 18 voturi pentru 8 abțineri, un vot nul. 

 
Așadar, se introduce din nou pe ordinea de zi proiectul privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a unui teren în suprafață de 2905 mp situat în municipiul Constanța, strada Justiției nr.1 – depozit nord 2B, proprietatea privată a municipiului, cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL, companie care aparține lui Gheorghe Bujduveanu.

 
Potrivit www.termene.ro, compania a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 14,523,621, profit de 2,020,759 lei și un număr de 44 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 7.93%.

Compania a fost înființată în 1994 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 2363 - Fabricarea betonului.

Potrivit www.termene.ro, firma figurează cu 6 achiziții directe cu Societate Comercială Uzina Termoelectrică Midia Navodari (n.r. servicii de întreținere a liniilor de căi ferate) dar și cu Primăria Castelu (n.r, furnizare beton).
 
Asociat și administrator al companiei este Bujduveanu Gheorghe pe care îl mai regăsim și în Hotel Richmond SRL, firma deținută împreună cu Aurica Bujduveanu. Cei doi sunt părinții viceprimarului PNL al municipiului București, Stelian Bujduveanu (n.r. născut la Constanța).

 
Vă reamintim, în anul 2012, cotidianul ZIUA de Constanţa scria despre soţii Aurica şi Gheorghe Bujduveanu, deţinătorii hotelului, care au depus la Primăria Municipiului Constanţa cererea nr. 140351 din 2011, prin care solicitau cumpărarea prin negociere directă a terenului din bulevardul Mamaia nr. 430 C, zona hotel Tomis, în suprafaţă de 361 mp.



Potrivit documentaţiei privind vânzarea prin negociere directă a terenului, solicitanţii intenţionau să construiască o parcare supraetajată.

 
În 2008, însă, la Agenţia pentru Protecţia Mediului apărea următorul anunţ: „Construire vilă turistică P+3-4 etaje, amplasată în Constanţa, staţiunea Mamaia nr. 430 A, beneficiar Giurgiucanu Georgică, Mariuţa Maria, Borcea Cristian, SC Habitat şi Ambient SA, Camboianu Mihai“.



Pe terenul menţionat mai sus a luat naştere hotelul Richmond.


În 2012, Aurica Bujduveanu le spunea reporterilor ZIUA de Constanţa că nu are nicio legătură cu Borcea & Co şi că a achiziţionat spaţiul de la Dorel Vlad.
 

 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și
 
Ultimă oră! Proiectul privind dreptul de preempțiune pentru terenul dorit de familia Bujduveanu a fost adoptat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii