Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curatenie cu iz penal la Cazinoul din Mamaia (galerie foto)

ro

19 Feb, 2010 03:35 3554 Marime text
cap_2.jpg„Se face curăţenie şi atât. Curăţenia de primăvară. Aşteptăm sezonul. Am aici cinci, şase, şapte băieţi care dau jos nişte panouri ale clubului Megalos. Cum să demolăm?!" - Gică Slabu

ZIUA de Constanţa vă prezenta într-o ediţie anterioară că SC Mehmetoglu SRL, SC Best Hotels & Tours SRL şi SC Progetto 2000 România SRL vor să desfiinţeze Cazinoul din Mamaia. Acum, se pare că beneficiarii documentaţiei depuse la Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru avizare au fost atât de grăbiţi încât nu au mai aşteptat eliberarea avizelor necesare şi au început deja lucrările.

Gheorghe Slabu, reprezentant al societăţilor Best Hotels & Tours SRL şi SC Progetto 2000 România SRL spune că nici vorbă de lucrări, ci doar se face curăţenie. Cu toate acestea, Protecţia Mediului este de o altă părere. „Firmele SC Mehmetoglu SRL, SC Best Hotels & Tours SRL şi SC Progetto 2000 România SRL nu au obţinut încă avizul de mediu, pentru care au depus însă documentaţia la noi. Miercuri am fost şi noi acolo pentru a vizita amplasamentul şi am observat că lucrările pentru care se ceruse avizul de mediu erau deja în desfăşurare. În aceste condiţii, procedura spune să dăm negare şi să anunţăm Garda de Mediu, instituţie care trebuie să acţioneze conform legii", a declarat Senol Zevri, director-coordonator al Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Pe de altă parte, Vasile Petro, şef al Gărzii de Mediu a explicat că aşteaptă documentul de la APM, iar comisarii GNM se vor duce în control: „Este simplu: n-ai acord de mediu, nu faci nimic. În astfel de cazuri, legea prevede amenzi între 300 şi 700 de milioane şi încetarea lucrărilor. În caz că nu se încetează, se poate ajunge până la dosar penal".

„Se face curăţenie şi atât"

În ciuda observaţiilor autorităţilor, Gheorghe Slabu, asociat al Progetto 2000 România SRL, una dintre firmele implicate în proiect. „Eu sunt numai un biet asociat. Eu mă ocup cu echipa de handbal feminin, nu cu firmele. Şi trebuie să înţeleagă lumea că la Cazinou-ul din Mamaia nu se va umbla la faţadă şi la structură, dar vrem să-l modernizăm puţin. Demolăm terasa dinspre mare, amenajăm alte două sau trei terase, să fie ceva frumos, să vină lumea la noi pe litoral, nu să se ducă la alţii". Însă, Slabu spunea că nu ştie absolut nimic despre nicio lucrare începută deja. Ba chiar, susţine că ceea ce autorităţile au văzut ca începutul unei lucrări este de fapt curăţenie şi atât. „Uitaţi, sunt aici, la Cazino", ne-a declarat Slabu după o primă discuţie telefonică în care ne-a promis că se va duce să vadă cu proprii ochi ce se întâmplă. „Se face curăţenie şi atât. Curăţenia de primăvară. Aşteptăm sezonul. Am aici cinci, şase, şapte băieţi care dau jos nişte panouri ale clubului Megalos. Cum să demolăm?! Noi nici nu am cumpărat materialele necesare demolării", a declarat Gică Slabu. Curioşi, ne-am interesat la preşedintele clubului feminin de handbal CS Tomis cam care sunt materialele necesare unei... demolări. A răspuns prompt: „Ba o uşă, ba un geam, faianţă...". Slabu a mai spus că lucrările de modernizare a Cazinoului ar putea fi făcute în colaborare cu celălalt proprietar din zonă, Mehmetoglu, societate care are porţiunea denumită Cazino Sud. „Am discutat cu italianul, partenerul meu şi această posibilitate. Dar cu Sorina Gina Hortolomei-Moscu (administrator al Mehmetoglu) nu m-am mai văzut de astă-vară. Pe cuvântul meu de om! Atunci ne-am întâlnit la Aqua Magic".

lucrari_cazino_02.jpgSorina-Gina, expertă în retrocedări

Aşadar, un proiect menit zică-se să modernizeze Cazinoul din Mamaia debutează în condiţii cu iz de ilegalitate. Dacă neseriozitatea celor de la Mehmetoglu SRL, SC Best Hotels & Tours SRL şi SC Progetto 2000 România se va dovedi sau nu, vom vedea. Cazinoul din Mamaia a făcut obiectul unui dosar penal privind înstrăinarea frauduloasă a activului, împărţit în Cazino Sud şi Cazino Nord. Partea de Sud a ajuns din patrimoniul Mamaia SA la Mehmetoglu SRL. Societatea, înfiinţată în 1991 o are ca asociat pe Sorina-Gina Hortolomei Moscu (nume care apare şi în dosarul retrocedărilor) şi SC Mega Development, al cărei administrator este chiar asociata. La rândul său, Mega Development are ca asociat firma cipriotă Talmage Overseas, societate implicată şi în SC New Home Construct SA, dar şi în City Park Management, una dintre firmele din spatele City Park Mall. Aşa mai venim de acasă, mai ales că Sorina-Gina Hortolomei Moscu este şi administrator al SC Holland Development Group, firma care a cumpărat de la familia Gardef drepturile litigioase pentru terenul din parcul Tăbăcăriei pe care a fost construit mall-ul despre care vorbeam anterior. Oricum, individa apare în mai toate afacerile pe care gurile rele i le atribuie primarului Radu Mazăre. Numele femeii este legat de societăţi precum Mehmetoglu, Mobitom, Mega Development, Bulevard SA, Aqualand, Millenium Global Development, Clubo Galactic, Galamob şi Galatap, dar şi de personaje cum ar fi Costică Zelcă, Gheorghe Oancea şi Georgiana Andreea Şerban. Best Hotels & Tours SRL, proprietar peste Cazino Nord, pe care l-a luat tot de la Mamaia SA are ca unic asociat firma Progetto 2000 România SRL şi drept administrator pe italianul Gilberto Bivona. Asociatul Progetto 2000 România ni-l prezintă pe afaceristul - preşedinte de club Gheorghe Slabu, dar şi SC Progetto 2000 România SRL şi Italian Designer & Construction SRL. Potrivit unui material apărut pe 8 februarie 2010, în Atac la persoană, purtând semnătura lui Dan Badea, Best Hotels & Tours SRL a avut-o, iniţial asociată pe Victoria Bărbulescu, soacra lui Dan Lucian Victor, director la vremea vânzării al Mamaia SA. Articolul din publicaţia centrală spune că mulţi bani s-au dus de la Mamaia SA înspre firma soacrei. Aceasta s-a retras din societate la un moment dat şi le-a cedat locul Lui Radu Daniel Apostol şi Elenei Rădulescu. De la cei doi, Best Hotels & Tours a ajuns la Gheorghe Slabu, via Progetto 2000 România. Slabu este preşedintele clubului de handbal feminin CS Tomis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii