Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Jandarmii, acțiune în zona Tomis III. Ce au descoperit

ro

31 Dec, 2020 09:42 1694 Marime text
  • Jandarmii din Constanța au surprins două persoane care ofereau spre vânzare 12038 obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice (petarde, rachete și artificii), fără a deţine autorizaţie şi fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege.
Miercuri, 30 decembrie, a.c., între orele 17.00-18.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, a desfăşurat o acţiune punctuală în zona „Tomis III” din Constanţa, unde a surprins două persoane care comercializau produse pirotehnice.

Cei doi cu vârsta de 28 şi  39 de ani, doreau să vândă persoanelor din zonă, 12038 obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice (petarde, rachete și artificii). Pentru obiectele pirotehnice aflate în 402 cutii și folii, „comercianţii” nu aveau autorizaţie şi nici nu erau  inscripţionate clasele din care fac parte.
 
Au fost întocmite actele de constatare  pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege. Actele şi articolele pirotehnice urmează a fi  înaintate la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.
 
Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu petarde şi pocnitori, precum şi cu artificii, efectuate fără drept, constituie infracţiune.

Persoanele fizice pot doar deţine şi folosi articole pirotehnice clasa I (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei), al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte 3 grame.
 
Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. În perioada sărbătorilor de iarnă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Sursa foto: Gruparea de JandarmiMobilă „TOMIS” Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii