Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Atenție la animalele de companie în perioada sărbătorilor! Zgomotele puternice și lumina intensă generează un stres extrem pentru acestea

ro

29 Dec, 2023 09:07 619 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaCu ocazia sărbătorilor, în special de Anul Nou, impactul generat de pocnitorile și focurile de artificii devine o provocare atât pentru noi, cât și pentru animalele de companie.
 
Specialiștii subliniază că aceste ființe nevinovate au nevoie de o atenție sporită din partea noastră în această perioadă.
 
Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, atât zgomotele puternice, cât și lumina intensă generează un stres extrem pentru animalele de companie, iar comportamentul instinctual al acestora este de a se ascunde în fața pericolelor. Unele animale pot chiar să fugă și să se piardă.
 

„În fiecare an, primim solicitări pentru căței dispăruți din cauza zgomotului generat de petarde sau artificii. Unii dintre aceștia sunt găsiți la distanță considerabilă de casă, iar șansele de găsire a celor neidentificați și neînregistrați sunt extrem de reduse.
 
Pentru a proteja animalele de companie, vă încurajăm să le microcipați. Dispozitivul, de dimensiunea unui bob de orez, rezistent la apă și șoc, poate fi implantat fără durere de un medic veterinar autorizat. Microciparea facilitează identificarea și recuperarea animalelor pierdute.
 
Vă reamintim că, în timpul sărbătorilor legale, programul cu publicul al Adăpostului Public de Animale Abandonate Constanța este suspendat, dar activitatea personalului de specialitate care acordă îngrijire animalelor instituționalizate nu încetează“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

 Citește și: 

Atenție la artificii! Recomandările pompierilor din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii