Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Articole pirotehnice comercializate ilegal în județul Constanța! Polițiștii au aplicat mai multe amenzi

ro

31 Dec, 2023 13:45 856 Marime text
Foto cu rol ilustrativ Poliția de FrontierăLa data de 30 decembrie a.c., polițiștii constănțeni au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.
 
Potrivit IPJ Constanța, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.
 

„Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 8.000 de lei.
 
De asemenea, au fost ridicate în vederea indisponibilizării aproximativ 160 de kilograme de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare fără respectarea normelor legale.
 
Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la Legea 126/1995“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Astfel, la data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Investigații Criminale au efectuat o acțiune de verificare la punctul de lucru unei societăți comerciale din municipiul Mangalia.
 
Cu această ocazie, au constatat că ar fi fost oferite spre vânzare materiale pirotehnice din categoriile F1 și P1, care nu aveau instrucțiuni de folosire în limba română. 
 
La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Investigații Criminale au depistat în flagrant delict un bărbat, de 18 ani, care ar fi oferit spre vânzare articole pirotehnice, care nu aveau instrucțiuni de folosire în limba română, unor minori de 15 ani, respectiv 16 ani.
 
La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Investigații Criminale au depistat în flagrant delict doi bărbați, de 18 ani, respectiv 23 de ani, care ar fi deținut fără drept articole pirotehnice din categoriile F2 și F3.
 
La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, în parcarea unui supermerket din municipiul Constanța, un bărbat, de 46 de ani.
 
În autoturismul acestuia au fost descoperite 100 de kilograme de materiale pirotehnice interzise publicului larg.
 
La data de 30 decembrie a.c., polițiști din adrul Poliției Orașului Cernavodă, împreună cu polițiști din cadrul Gărzii de Coastă, au efectuat o acțiune de verificare la punctul de lucru al unei societăți comerciale.
 
Cu această ocazie, au fost descoperite și ridicate 84 de bucăți de articole pirotehnice din categoria F2, pentru a căror comercializare societatea nu deținea autorizație.

citește și: 

Acțiuni de verificare a legalității operațiunilor cu articole pirotehnice la Constanța. Constatări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii