Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă amânare a CNAS. De când vor putea să îşi procure românii medicamentele de la orice farmacie din ţară

ro

12 Jun, 2019 00:00 2305 Marime text
Începând cu data de 1 ianuarie 2020, cetăţenii români vor putea lua medicamentele de care au nevoie de la orice farmacie din țară, iar investigațiile paraclinice se vor putea face fără să se mai țină seama de casa de sănătate cu care are contract medicul ce a făcut recomandarea. Măsura ar fi trebuit implementată de la 1 iulie 2018, dar Guvernul a decis amânarea implementării ei de două ori, iar acum, printr-un proiect de act normativ recent publicat în dezbatere publică la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), este propusă o nouă amânare.
 
Termenul propus recent pentru aplicarea ei este 1 ianuarie 2020. Propunerea de amânare se regăsește într-un proiect de act normativ publicat luni, 10 iunie, în dezbatere publică pe portalul CNAS, respectiv în Proiectul de HG privind modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019.
 
Legislația actuală prevede obligația farmaciilor de a elibera medicamente compensate, indiferent de nivelul acesteia, doar pentru rețete eliberate de un medic care are contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate, adică din aceeași regiune. Același lucru e valabil și pentru investigațiile paraclinice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii