Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceapa verde regenerează organismul

ro

02 Apr, 2021 00:00 2750 Marime text
  • Ceapa verde conține multă vitamina C, potasiu, calciu, alicina, cuercitina (un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului), fibre alimentare.
 
Ceapa verde are proprietati purificatoare, stimuland procesele de regenerare ale organismului uman. O cura cu ceapa verde, efectuată pe perioada primaverii și chiar cître vara are un efect diuretic, depurativ, antialergic, reglând activitatea endocrina a organismului.
 
Clorofila din ceapa verde „curăţă” organismul de metalele grele, de radicalii liberi şi de tot felul de poluanţi, de la E-urile din alimentaţie, la substanţele nocive din aer, din apă sau din ambalajul hranei noastre cea de toate zilele. Ceapa verde are anumite proprietăţi terapeutice mult mai intense decât cele ale cepei mature albă sau roşie. O cură de ceapă verde, prelungită până în vară, are efecte depurative, antialergice, reglează activitatea hormonală a organismului, prevenind şi tratând boli din cele mai diverse.
 
Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii