Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de ceapă verde

ro

15 Apr, 2017 00:00 2172 Marime text
Ceapa, folosită des în medicina tradiţională, datorită efectelor sale diuretice, antiseptice, digestive, vermifuge, antiinfecţioase şi expectorante, reprezintă un aliment sărac în calorii, dar bogat în substanţe nutritive benefice. Consumul frecvent de ceapă ajută la ameliorarea depresiei prin prevenirea excesului de homocisteină. Aceasta interferează cu producţia de serotonină, dopamină şi noradrenalină, care reglează nu doar starea de spirit, dar şi somnul.
 
Ceapa verde combate eficient acneea prin efectul diuretitic şi depurativ, ajutând la curăţarea tenului din interior. Despre ea se mai poate spune că reglează activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Călcâiele crăpate, arsurile, negii, degerăturile şi tăieturile pot fi remediate cu ajutorul sucului de ceapă, care se aplică în zonele afectate, cu ajutorul unei comprese.
 
Se recomandă să adaugi ceapă verde în salate, în diverse preparate şi ciorbe, deoarece minerale îşi păstrează toate proprietăţile.
  
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii