Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile şi proprietăţile fructelor uscate

ro

04 Jun, 2014 10:50 1410 Marime text
Fructele uscate, precum stafidele, caisele, smochinele şi curmalele, sunt recomandate în alimentaţie datorită conţinutului ridicat de vitamine şi beneficiilor pe care le aduc organismului.
Stafidele reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, previn arteroscleroza, depresia, cancerul la sân şi colon, combat oboseala, înlesnesc digestia, echilibrează tensiunea arterială şi ajută la tratarea stărilor de anxietate. Caisele uscate regenerează ţesuturile, îmbunătăţesc vederea, sistemul imunitar şi sunt recomandate în anemii, insomnii, astenii, convalescenţe şi constipaţii. Smochinele, surse de fier, calciu şi fosfor, acţionează în cazul inflamaţiilor gurii şi gâtului, al laringitei, traheitei şi guturaiului.
Smochinele contituie un puternic energizant, ajută la restabilirea echilibrului nervos şi recăpătarea forţei şi vigorii. Curmalele reprezintă şi ele un aliment energizant cu efect tonic. Bogate în fier, calciu, cupru, magneziu, potasiu, fibre şi vitamine, ajută în tratarea constipaţiei, a tulburărilor intestinale, afecţiunilor cardiovasculare şi la creşterea în greutate. Prunele uscate conţin potasiu, care întăreşte sistemului osos, stopează pierderea de calciu, favorizează tranzitul intestinal şi combate constipaţia.

Din aceeaşi categorie: Beneficiile cafelei asupra sănătăţii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii