Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită la Cumpăna

ro

07 Apr, 2014 19:12 2473 Marime text

Ziua Internațională a Romilor a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 8 aprilie 1971. Atunci, la Congresul Uniunii Internaționale a Romilor, au fost adoptate trei mari simboluri, limba, drapelul și imnul minorității rome.
În acest context, maine, de la ora 13.00, se va sărbători Ziua Internațioanlă a Romilor, la Casa de Cultură din comuna Cumpăna. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Cumpăna, reprezentate de primarul Mariana Gâju, în parteneriat cu Grupul de Inițiativă „Cumpăna” și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrecu” Cumpăna și Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna.
La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai etniei rome din comună, mebrii Grupului de Lucru Local pentru Problemele Romilor, asistenții sociali din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială, cadre didactice, elevi, părinți, precum și reprezentanți ai ONG-urilor locale și ai administrației publice locale.
Va fi realizată o prezentare cu semnificațiile Zilei Internaționale a Romilor, urmată de proiecția filmului motivațional „Ce vrei să te faci când vrei fi mare?”. În încheiere vor avea loc dezbateri interactive cu privire la istoria romilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii