Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul PS Varlaam „ Lumina lui Hristos să intre şi să aducă prezenţa lui cerească”

ro

04 May, 2024 19:57 542 Marime text
Sursa foto: Basilica.ro





Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a îndemnat, sâmbătă, la curăţirea "geamurilor" sufletelor pentru ca Lumina lui Hristos să intre şi să aducă bucurie şi prezenţa lui cerească, conform Agerpres.

„Şi Lumina lui Hristos, soarele cel mai dinainte de soare şi lumina soarelui zidit de Dumnezeu dăruieşte şi luminează tuturor. Datoria noastră este să curăţim geamurile sufletelor noastre, să deschidem uşile caselor noastre, ca lumina soarelui şi mai ales Lumina lui Hristos să intre şi să aducă bucurie şi prezenţa lui cerească", a spus ierarhul, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", după primirea Luminii Sfinte.

 
El a urat sănătate, bucurie şi pace în familii.

„Vă dorim tuturor ca zilele Paştelui să vă găsească cu sănătate, cu bucurie, cu pace în familii, la locurile dumneavoastră în muncă şi dorim ca Lumina lui Hristos, sosită de la Sfântul său Mormânt, să se adauge luminii praznicului pe care îl aşteptăm cu multă emoţie şi tensiune duhovnicească. Hristos a Înviat! La mulţi ani!", a încheiat PS Varlaam.


Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă, sâmbătă seara, în ţară de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

Sfânta Lumină a fost oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la aeroport, iar Centrele eparhiale, prin protopopiate, o vor distribui fiecărei parohii.
 
Şi anul acesta, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim va fi oferită Mitropoliei Basarabiei.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de Preafericitul Daniel în anul 2009.
 
Citește și
 Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii