Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Sârbu „Vom susţine o nouă organizare teritorială deşi nu este în interesul lui Dragnea, Nicuşor Constantinescu, Oprişan, Fluture, Frunzăverde”

ro

13 Nov, 2011 11:00 916 Marime text

Liderul UNPR, Marian Sârbu, a declarat, ieri, la Craiova, în cadrul Reuniunii Regionale SV Oltenia a Uniunii, că România are nevoie în continuare de o formă de guvernământ republicană, de un parlament unicameral şi de reducerea numărului de parlamentari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit preşedintelui UNPR, Marian Sârbu, formaţiunea politică va susţine reorganizarea administrativ-teritorială, reducerea numărului de parlamentari şi un Parlament unicameral.

"România are nevoie de un parlament unicameral. În acest moment, bicameralismul în România este un anacronism. Avem nevoie de o singură cameră, avem nevoie de doar 300 de parlamentari aşa cum de fapt printr-un referendum poporul şi-a spus deja cuvântul. Avem nevoie de o nouă organizare administrativ- teritorială. Suntem extrem de zdrenţuiţi, suntem extrem de împărţiţi în fel de fel de fâşii. Vă rog să priviţi ceea ce vedem aproape zilnic la televizor. Aflăm de fel de fel de clanuri de interese, de fel de fel de interese transpartinice care nu mai au nicio legătură cu legea. România are nevoie să se aerisească. Din acest punct de vedere vom susţine o nouă organizare administrativ teritorială pentru că deşi ea nu este în interesul domnului Dragnea de la Teleorman, domnului Nicuşor Constantinescu de la Constanţa, domnului Oprişan de la Vrancea, domnului Flutur de la Suceava, d-lui Frunzăverde de la Caraş-Severin, nu este în interesul acestora. Dar este în interesul României să avem o altă organizare administrativ-teritorială pentru că avem nevoie de mai mulţi bani de la Europa. Şi în condiţiile în care aceste subiecte de drept administrativ vor fi mai mari, vor avea capacitatea să atragem cât mai mulţi bani pentru infrastructură", a declarat, sâmbătă, Marian Sârbu.

sursa: www.gandul.info

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii