Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu s-a întâlnit cu pensionarii

ro

03 Oct, 2010 21:00 1122 Marime text
Legea privind sistemul unitar de pensii publice a fost subiectul întâlnirii deputatului Maria Stavrositu cu 150 de membri PDL din municipiul Constanţa, la Casa de Cultură.

Toate capitolele legii au fost trecute în revistă, cu exemple clare de calcul la fiecare punct în parte. Astfel, toate persoanele se vor pensiona, începând cu 1 ianuarie 2011, în baza unei singure legi. Guvernanţii vor să asigure, în acest fel, o pensie echitabilă, calculată în funcţie de veniturile la care fiecare asigurat a datorat sau, după caz, a achitat, contribuţii de asigurări sociale.
Deputatul Stavrositu le-a explicat membrilor PDL că pentru determinarea punctajului mediu anual se vor aduna toate punctele din anii pentru care o persoană a contribuit şi se vor împărţi la numărul anilor corespunzători stagiului complet de cotizare, prevăzut de lege. Actul normativ prevede şi un alt stagiu de cotizare decât cel complet pentru anumite categorii de persoane, expres şi limitativ prevăzute de lege. O altă problemă ridicată la întâlnire a fost cea a indexării pensiilor, conform noii legi. Maria Stavrositu a răspuns că, începând cu 1 ianuarie 2012, valoarea punctului de pensie va fi indexată anual cu 100% rata inflaţiei la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, înregistrate în anul precedent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii