Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După decizia de ieri a CCR Leul a revenit pe plus

ro

22 Aug, 2012 18:58 916 Marime text

Cursul euro-leu a revenit pe trendul de scădere, decizia de ieri a Curţii Constituţionale părând să aibă un efect pozitiv pentru moneda locală. Cotaţia oficială publicată de BNR este de 4,4885 lei pentru un euro, în scădere cu un ban faţă de cea de 4,4987 înregistrată ieri.

 

 

Leul a avut o evoluţie mai bună decât celelalte valute regionale, cu precădere comparativ cu forintul maghiar, care ieri avusese un ”puseu” de apreciere faţă de euro. În afară de evoluţiile politice interne, leul are de câştigat şi de pe urma contextului favorabil de pe pieţele externe.

 

Acolo se manifestă o oarecare reducere a aversiunii faţă de risc, concretizată şi în creşterea euro faţă de dolar până la maximul ultimelor şase săptămâni, cursul apropiindu-se în momentul de faţă de nivelul de 1,25 de dolari pentru un euro.

 

În acest context, leul s-a apreciat şi mai mult faţă de moneda americană, cursul ajungând sub 3,6 lei pentru prima dată după 5 iulie.Un dolar a fost cotat de Banca Naţională la 3,5999 lei, în scădere de la 3,6255 lei ieri.

 

 

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/Leul-a-revenit-pe-plus-dup-decizia-de-ieri-a-CCR-997520.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii