Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartofi umpluți cu brânză

ro

25 Jul, 2011 17:00 1769 Marime text

cartofi-umpluti_19.jpgFie că sunt copți pe grătar, bine înfășurați în folie, sau în cuptor, cartofii adoră umpluturile de tot felul. Pot fi de post, umpluți cu ceapă călită. Pot fi carnivori, umpluți cu bacon prăjit înainte. Pot fi umpluți cu brânzeturi, ca în rețeta de mai jos.

Porții: 2

Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente:

4 cartofi medii

50 grame brânză de vaci

50 grame unt

3 linguri de smântână

50 grame brânză de burduf

un vârf de linguriță de chimen măcinat

parmezan

sare și piper

Preparare:

Spălați bine cartofii. Puneți-i într-o tavă și băgați-i la cuptor la foc mediu 30 de minute.

Amestecați într-un bol brânza de vaci cu brânza de burduf.

Scoateți cartofii din cuptor. Crestați-i pe lungime și scoateți cu o lingură miezul. Amestecați miezul cu brânzeturile.

Mânuiți cartofii cu un prosop pentru a nu vă arde.

Adăugați smântâna peste amestecul din miez de cartof și brânzeturi. Încorporați untul cât miezul de cartof este încă fierbinte ca să se topească. Potriviți de sare și piper.

Umpleți cartofii cu umplutură. Presărați chimenul măcinat. Băgați-i la cuptor încă 10 minute.

Cartofii umpluți se servesc calzi, cu parmezan ras deasupra. Pot fi serviți fie ca fel principal, fie ca garnitură lângă fripturi. Se pot decora și cu verdețuri tocate.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii