Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Cadrele didactice acuzate de fraudă la Bacalaureat au intrat în atenția ISJ Constanța

ro

13 Sep, 2013 16:23 1835 Marime text
Nu oricine este potrivit pentru meseria de dascăl. Acest lucru au demonstrat și cadrele didactice care au înlesnit fraudele la examenul de bacalaureat. Unii profesori s-au așezat intenționat în fața camerelor de luat vederi pentru ca elevii să facă schimb de ciorne, alții chiar le-au rezolvat subiectele. Pentru a evita repetarea situaţiei, atât evaluatorii cât și supraveghetorii vor fi selectați mult mai riguros anul viitor.

„Nu discutăm despre o neglijență, despre doi elevi care șușoteau, discutăm despre lucruri evidente, filmate.  Este de netolerat. Am descoperit multe cadre didactice care nu au respectat procedura și de care nu mai avem nevoie pe viitor.
Vom face o selecție mai atentă anul viitor, vrem să evităm tragerea la sorți, distribuirea celor care nu au dovedit la catedră că sunt ascăli ce pot desfășura această activitate.” a declarat inspectorul școlar general Răducu Popescu, din cadrul ISJ Constanța.

După cea de-a doua sesiune a bacalaureatului zeci de profesori din toată țara sunt cercetați disciplinar și penal pentru neregulile constatate în timpul examenului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii