Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

ro

03 Apr, 2024 18:10 777 Marime text
Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Palatul Copiilor Constanța, inițiază în acest an școlar Proiectul Județean Verde creativ- Adoptă un spațiu. Fiecărei unități de învățământ care își exprimă intenția de participare i se va atribui un perimetru din cadrul parcului Palatul Copiilor Constanța pe care îl va „adopta” (și care va purta numele ales de către elevi și profesori), ecologiza și amenaja. Spațiile verzi amenajate vor putea fi utilizate de către instituțiile școlare constănțene ca zone neconvenționale, în aer liber, pentru desfășurarea de activități educative.

Potrivit unui comunicat al ISJ Constanța, activitățile din cadrul acestui proiect se vor desfășura în perioada aprilie- iunie 2024 şi se adresează tuturor elevilor din județul Constanța, sprijinind, în egală măsură, instituțiile de învățământ în organizarea și proiectarea activităților din cadrul Programului Național „Săptămâna verde”.

Palatul Copiilor Constanța, unitate conexă pentru învățământ nonformal, dispune de un parc natural caracterizat printr-o diversitate a speciilor floristice şi faunistice. Această eterogenitate a ecosistemelor conferă zonei o mare valoare din punct de vedere al biodiversității (floristice, faunistice şi peisagistice) şi un grad ridicat de stabilitate şi naturalețe.
 

„Sănătatea și naturalețea spațiului verde este importantă din punct de vedere științific, didactic și estetic, educația ecologică fiind una din țintele strategice ale politicilor educaționale. Este important ca elevii noștri să se responsabilizeze în direcția dezvoltării durabile, prin participarea la acțiuni ecologice sustenabile de acest tip. Prin intermediul acestui proiect activitățile derulate la nivelul unităților de învățământ din județul nostru vor căpăta un cadru organizat, crescând valoarea actului educativ de tip nonformal”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.



Citește și:

Inspectoratul Școlar Județean ConstanțaȘapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii