Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teste de antrenament în vederea pregătirii pentru examenele naționale, puse la dispoziție de ISJ Constanța

ro

03 Apr, 2024 11:03 872 Marime text
  • În luna aprilie Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza cea de-a treia simulare județeană a examenelor naționale.
  • Simulările județene reprezintă o modalitate adecvată de evaluare a rezultatelor activităților remediale organizate în ultima perioadă la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța pune la dispoziția tuturor celor interesați, pe site-ul instituției, teste de antrenament în vederea pregătirii pentru examenele naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat).

Aceste teste reprezintă variantele de subiecte realizate pentru simulările județene din Constanța, din anii școlari 2021-2022, 2022-2023 și, respectiv, 2023-2024. Subiectele au fost create în cadrul grupurilor de lucru, organizate pe discipline la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Testele de antrenament pot fi accesate pe site la categoria: https://isjcta.ro/category/curriculum-si-inspectie-scolara/simulari-judetene-ale-examenelor-nationale/

Reamintim faptul că în luna aprilie Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza cea de-a treia simulare județeană a examenelor naționale:

A) Simulare județeană a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)
8 aprilie 2024: Limba şi literatura română (probă scrisă)
9 aprilie 2024: Matematică (probă scrisă)

B) Simulare județeană a Examenului național de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (BAC)
10 aprilie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
11 aprilie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
12 aprilie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

Eficiența acestor simulări județene este probată prin rezultatele obținute la nivelul județului în cadrul simulărilor naționale din acest an școlar, rezultate situate peste media națională. Totodată, simulările județene reprezintă o modalitate adecvată de evaluare a rezultatelor activităților remediale organizate în ultima perioadă la nivelul fiecărei unități de învățământ.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii