Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbăta rugby-ului Tomitanii Constanţa joacă pentru titlu în Divizia A, CS Năvodari pentru atingerea finale mari a DNS

ro

27 May, 2017 00:00 3802 Marime text
Echipele constănţene de rugby Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari susţin meciuri foarte importante în acest weekend. Prima echipă întâlneşte Griviţa Bucureşti în finala mare a Diviziei A, iar CS Năvodari se duelează cu Ştiinţa Petroşani în semifinalele Diviziei Naţionale de seniori.

Meciul pentru titlu în Divizia A se joacă pe 27 mai, de la ora 14.00, la Bucureşti. Tânăra echipă a Tomitanilor (care, în paralel, joacă şi în campionatul Under-20) se află la prima participare în Divizia A şi la prima finală de seniori. În semifinală, jucătorii pregătiţi de Cristian Cojocaru şi Nicolae Radu Mocanu au învins la Constanţa Sportul Studenţesc Bucureşti cu 52-28 (28-14), în vreme ce Griviţa (campioana en-titre a Diviziei A) a trecut în capitală de CSM Sibiu cu 84-0 (47-0).

„Finala cu Griviţa va fi un meci al răzbunării, ca să zic aşa, pentru că ne-au bătut de două ori până acum în acest campionat şi ne dorim din tot sufletul să-i învingem în cel mai important moment şi să aducem titlul la Constanţa“, a declarat Cristian Cojocaru. În sezonul regulat, Griviţa s-a impus cu 24-15 la Bucureşti şi cu 22-18 la Constanţa. Finala mică a Diviziei A, Sportul Studenţesc - CSM Sibiu, a fost programată tot pe 27 mai, de la ora 12.00, în capitală.

Tot sâmbătă, CS Năvodari joacă pentru calificarea în finala mare a Diviziei Naţionale de seniori. Clasată pe primul loc, cu 60 de puncte, la finele sezonului regular, formaţia pregătită de Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase întâlneşte în propriul fief (stadionul „Flacăra“ din Năvodari), de la ora 10.00, Ştiinţa Petroşani (campioana en-titre), care a încheiat prima fază a campionatului pe poziţia a patra, cu 42 de puncte. În sezonul regulat, Ştiinţa a câştigat greu pe teren propriu, scor 20-19, în timp ce, la Năvodari, gazdele (vicecampioane în sezonul trecut) s-au impus cu 32-20. Tot sâmbătă, de la ora 10.00, este programată cealaltă semifinală, dintre Bucovina Suceava şi Stejarul Buzău. Echipele învingătoare din cele două meciuri din penultimul act se întâlnesc apoi în finala mare a DNS, iar formaţiile învinse se vor confrunta în finala mică.

Un meci cât o finală este o altă dispută Tomitanii - Griviţa, la categoria U-18, care se joacă la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca“, pe 28 mai, de la ora 13.00, în etapa a zecea. În clasament, Tomitanii se află pe locul trei, cu 19 puncte, iar Griviţa - pe patru, cu 18 puncte, iar echipele clasate pe primele trei poziţii se califică la turneul final, alături de primele trei din zona Moldova şi de primele două din zona Transilvania. Cele mai bune opt echipe ale României vor evolua apoi la turneul final între 13 şi 20 iunie, la Bucureşti. În etapa a noua, Tomitanii a fost învinsă în deplasare de CT Dinicu Golescu, scor 33-10. În acest moment, clasamentul arată astfel: 1. Olimpia Bucureşti - 40p, 2. CT Dinicu Golescu - 39p, 3. Tomitanii - 19p (patru victorii şi cinci eşecuri în nouă meciuri), 4. RC Griviţa - 18p, 5. CNAV Bucureşti - 15p, 6. Stejarul Buzău - -1p.

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa, 2 - Facebook (Dumitru Grig) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii