Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne-a dat emoţii cu accidentarea Simona Halep a trecut peste problemele medicale şi s-a calificat în turul doi la Australian Open

ro

17 Jan, 2018 00:00 2858 Marime text
Constănţeanca Simon Halep, locul 1 WTA şi principala favorită de la Australian Open, a avansat ieri în turul doi al primului turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o cu 7-6, 6-1 pe tânăra de 17 ani Destanee Aiava, o reprezentantă a gazdelor clasată pe locul 193 în ierarhia mondială şi beneficiară a unui wild card.
 
Partida a durat o oră şi 51 de minute, iar fiecare dintre adversare a acuzat probleme medicale de-a lungul întâlnirii. Prima a fost Aiava, în primul set, pe când conducea cu 5-2! Australianca a cerut intervenţia medicului, ulterior părăsind terenul, pentru a primi îngrijiri. A întârziat destul de mult, spre nemulţumirea Simonei, care, când a reînceput partida, a reuşit să revină şi s-a impus cu 7-6.
 
În setul al doilea, la 1-0 şi 0-30, Simona Halep a călcat strâmb şi a fost rândul ei să solicite sprijin medical. Constănţeanca a trecut însă peste această problemă de la gleznă, a câştigat detaşat setul, punând capăt meciului.
 
„A fost o partidă foarte grea. Destanee a jucat bine, a lovit puternic mingea. Nu mi-a fost uşor la început să intru în ritm. Am crezut că pot câştiga meciul, am făcut tot ce am putut. Am avut şi o uşoară accidentare, voi vedea cum va fi. A fost o atmosferă foarte frumoasă şi le mulţumesc spectatorilor. A fost o plăcere să revin pe arena centrală şi să câştig partida de debut. Destanee e foarte talentată şi puternică şi cred că va deveni o jucătoare mare. Are tot viitorul în faţă. Îi urez succes! E o copie în miniatură a Serenei Williams, are o lovitură puternică. Seamănă cu ea“, a declarat Simona Halep.
 
Pentru acest succes, sportive din Constanţa şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA. În turul doi, prima jucătoare a lumii se va duela cu Eugenie Bouchard (Canada, 112 WTA), care a debutat la Australian Open cu o victorie contra franţuzoaicei Oceane Dodin (85 WTA), scor 6-3, 7-6.
 
Sursa foto: Instagram (Simona Halep)
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii