Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marii câştigători - Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan Fred Flintstone, Fugarii şi un ministru, concurenţi la Maratonul Nisipului (galerie foto+video)

ro

27 Mar, 2017 00:00 5348 Marime text
1.200 de iubitori ai mişcării, de toate vârstele, din România şi din străinătate, au participat, ieri, la Mamaia, la Maratonul Nisipului, concurând în probele de zece kilometri, semi-maraton şi maraton, dar şi la cursa Family Run.
 
Ediţia a patra a evenimentului internaţional a adus cea mai mare prezenţă de până acum, 800 de alergători concurând la probele competitive şi 400 la Family Run, în care s-au alcătuit echipe, formate din părinţi, copii sau alte rude. Dintre participanţi nu au lipsit „Fred Flintstone“ (un tulcean costumat precum celebrul personaj de desene animate), Fugarii (familia Fugaru din Constanţa, Doru şi Adina, care l-au ajutat să meargă, ţinându-l de mânuţe, pe fiul lor, Răzvan, de zece luni), dar şi Valeriu Munteanu, ministrul Mediului din Republica Moldova.
 
Startul s-a dat din piaţeta Perla, iar concurenţii au alergat pe nisipul de la Mamaia. Întâi au concurat cei de la zece kilometri, semi-maraton (21 de kilometri) şi maraton (42 de kilometri), semnalul de pornire dându-l Dumitru Babu, viceprimar al Constanţei. Proba masculină de zece kilometri i-a revenit lui Mihail Bizniuc, din Republica Moldova.
 
„Nu a fost uşor. E obositor să alergi pe nisip, dar frumos, având apa lângă tine. Trebuie să munceşti. Fără antrenament, nu faci nimic. Am avut concurenţă puternică, ceea m-a făcut să alerg foarte tare. A fost un concurs foarte bine organizat. Voi veni şi la ediţia de la anul. Am mai concurat la Maratonul Nisipului, ocupând locul doi la semi-maraton“, a spus sportivul din Chişinău.

Antoanela Manac, învingătoare la debut

În proba feminină de zece kilometri s-a impus constănţeanca Antoanela Manac, desemnată de Federaţia Română de Triatlon cea mai bună sportivă pe 2016. Legitimată la Atena Sport Club Constanţa şi pregătită de Filip Grigorescu, Antoanela Manac (20 de ani) a cucerit anul trecut titlul naţional, medalia de bronz la Campionatul Balcanic, iar la Campionatul Mondial şi la cel European a obţinut clasări bune. Plus rezultate importante la alte întreceri, interne şi internaţionale.
 
„A fost puţin mai greu la Maraton, că s-a desfăşurat pe nisip, suprafaţă cu care nu prea sunt obişnuită. Piciorul îţi fuge, nu e o porţiune tare, în care să împingi, ceea ce te face să depui un efort mult mai mare, faţă de alergarea pe asfalt sau pe zgură. Am alergat prima dată la o cursă pe nisip şi am fost în premieră concurentă la Maratonul Nisipului. Mă bucur că am participat şi că a fost multă lume“, a declarat Antoanela Manac. 

„Alerg pentru unire“ 

În fiecare an, la Maratonul Nisipului participă mulţi concurenţi de peste Prut. În acest an, s-a aflat printre ei şi ministrul Mediului din Republica Moldova, Valeriu Munteanu. În vârstă de 36 de ani, acesta a concurat în proba de zece kilometri, ocupând locul 49 la general şi poziţia a 17-a la categoria 30 - 39 de ani. Timpul înregistrat - 53 de minute şi 42 de secunde. Ministrul a avut pe o bluză pe care a purtat-o mesajul „Alerg pentru unire“. 

David Kiplagat - „Mi-a plăcut atmosfera“

De asemenea, la zece kilometri a evoluat şi David Kiplagat, un alergător de culoare din SUA. „Am concurat pentru prima dată la Maratonul Nisipului şi mi-a plăcut atmosfera“, a spus Kiplagat. Printre cei mai mici concurenţi de la această probă s-a numărat şi Vlad Cătană, de 12 ani, sportiv la Atena Sport Constanţa, care participă şi în competiţii de înot şi triatlon. 

Yabba Dabba Doo! 

În proba de semi-maraton s-a înregistrat o prezenţă inedită: Fred Flintstone! Un bărbat din Tulcea, Vali Munteanu, a concurat costumat precum îndrăgitul personaj de desene animate, făcând senzaţie! „Era prea multă seriozitate în această probă şi am vrut să aduc puţin divertisment şi un strop de culoare“, a declarat Fred Flintstone de Tulcea. Marii câştigători ai curselor de 42 de kilometri (maraton) au fost Liviu Croitoru, respectiv Nicoleta Ciortan.

Sportivi în întrecerea Family Run 

Concursul celor mici şi al familiilor, Family Run, a adus în cursă numeroase echipe, care au parcurs un kilometru, până la Radio Constanţa. Din lumea sportului, nu au lipsit familia Fugaru (Doru, fotbalist la Gloria Băneasa, Adina, director de comunicare în Federaţia Română de Tenis, şi fiul lor de zece luni, Răzvan), familia Lefca (Radu, director de marketing la SSC Farul, alături de soţie, fiică şi un nepot), familia Crînguş (Ionel, instructor de Kempo la AS Rebel Fighters, alături de fiul său cel mare, Eric), plus alte familii de sportivi de la această asociaţie, dar şi Bela Szoke, fost arbitru de fotbal, împreună cu unul dintre fiii săi. 

Nume predestinat 

„Aveţi un nume predestinat pentru atletism. Sperăm ca, atunci când va mai creşte, Răzvan să concureze la noi şi la probele competitive“, li s-a adresat Fugarilor preşedintele AS Sanasport (organizator al evenimentului), Daniel Antonaru. În primii metri de după start, Răzvănel a fost dus de părinţii săi de mânuţe, apoi tatăl l-a luat în braţe. 

Încă o ediţie reuşită 

„Şi această ediţie a fost una reuşită. Avem din ce în ce mai mulţi participanţi. În 2014, am plecat la drum cu 138 de participanţi, iar acum au fost 1.200. Evenimentul a avut şi o latură umanitară. Toate încasările de la Family Run vor fi donate Asociaţiei Dăruieşte Aripi pentru reconstrucţia şi modernizarea secţiei de neonatalogie a Spitalului Judeţean Constanţa“, a mai spus Daniel Antonaru. Maratonul Nisipului a oferit premii totale de 26.600 de lei.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Citeşte şi: 

Maratonul Nisipului 2017 a luat sfârșit. Vezi care sunt câștigătorii!
  
 


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii