Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Alergători de toate vârstele, participanți la Maratonul Nisipului (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

29 Apr, 2023 10:10 2621 Marime text
Maratonul NisipuluiO nouă ediție a Maratonului Nisipului, cea numită #Infinitrun, se desfășoară, astăzi, la Constanța. 

Participanți de toate vârstele iau parte la patru curse competitive - maraton (42km), semimaraton (21km), cros (10km), cursa populară (5km) - precum și la două curse destinate copiilor: Family Run și cursa specială „Campionii Școlii“.

Locul de start în acest an este plaja Zoom Beach. 

Cursele competitive au avut startul la ora 10.00, cursa „Family Run“ începe la ora 11.00, iar cursa „Campionii Școlii“ este programată pentru ora 12.00.

În ceea ce privește distanțele de alergat pentru „Campionii Școlii“, acestea sunt următoarele: pentru categoria de vârstă 5-6 ani, distanța este de 200 de metri, pentru 7-8 ani, distanța este de 300 de metri, pentru 9-10 ani, distanța este de 400 de metri, pentru 11-12 ani, distanța este de 600 de metri, iar pentru 13-15 ani, distanța este de 800 de metri.„Maratonul Nisipului 2023 #INFINITRUN este un eveniment sportiv important pentru Constanța și regiunea Dobrogea, care încurajează practicarea sportului și dezvoltarea unui stil de viață sănătos. Ediția a 8-a a acestui eveniment sportiv este una specială, cu patru curse competitive și două curse speciale care vor încuraja practicarea sportului și dezvoltarea unui stil de viață sănătos pentru toți participanții. Ne-am propus să facem din Maratonul Nisipului un eveniment de referință pentru Constanța și regiunea Dobrogea, iar anul acesta vom continua tradiția cu un program bogat în activități sportive. Cursa "Campionii Școlii" este o oportunitate unică de a încuraja copiii să își dezvolte spiritul competițional și de a promova sportul în rândul școlarilor din zona noastră. Totodată, cursa «Family Run» va fi o ocazie deosebită pentru toți cei care doresc să se implice într-o cauză nobilă, sprijinind proiectul «Circuitul Încrederii și Speranței» al Asociației «Dăruiește Aripi». Am pregătit totul pentru a oferi participanților o experiență unică de alergare, plină de energie, soare și zâmbete. Suntem bucuroși să vedem că numărul de înscrieri este în creștere și ne dorim să creăm o comunitate puternică și unită în jurul acestui eveniment sportiv“, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului.

La eveniment s-au înscris în jur de 1.300 de alergători de toate vârstele, atât din țară, cât si din străinătate. Participa inclusiv militari americani de la baza Mihail Kogălniceanu.

Cursa „Campionii Școlii“ este o competiție individuală, organizată pe categorii de vârstă, prin care organizatorii își propun să relanseze sportul la nivel de școală primară și gimnazială și să dezvolte spiritul competițional, precum și obiceiul copiilor de a participa la astfel de competiții sportive. 

Scopul nostru este, de asemenea, de a dota școlile participante cu materiale sportive prin rambursarea a 20 de lei din contribuția de participare de 40 de lei. Diferența este alocată pentru cheltuielile organizatorice (număr de concurs, tricou personalizat, medalie finisher și chip electronic de cronometraj pentru fiecare participant). Prima școală care va avea cei mai mulți participanți în cursă (copii care vor lua startul) va fi premiată cu articole sportive din suma colectată, se arată într-un comunicat.


Cursa „Family Run“ este o cursă în echipă, cu 2-5 membri, care se va desfășura pe distanța de aproximativ 1 km și a cărei contribuție de participare de 40 de lei/participant este destinată să sprijine proiectul "Circuitul Încrederii și Speranței”. Acesta presupune ca echipe mixte ale Asociației "Dăruiește Aripi" și personalul medical specializat al secției de onco-hematologie pediatrică de la Constanța să se deplaseze la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile care se pot efectua acasă în aceleași condiții sau chiar mai bune decât cele din spital.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii