Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:23 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment internațional la Mamaia S-a dat startul înscrierilor la ediția a șaptea a Maratonului Nisipului

ro

17 Oct, 2019 11:00 1124 Marime text
Începând cu luna octombrie 2019, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a VII-a, eveniment care va avea loc în intervalul 28 - 29 martie 2020, pe plaja din stațiunea Mamaia.
 
Organizată în parteneriat cu Primăria Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța, competiția sportivă se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță.
 
Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum tradiționalele probe de maraton individual pe distanța de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km, cursa individuală de 10 km și cursa populară, de 5 km.
 
Și la această ediție, vor avea loc curse noncompetitive: ”Campionii Scolii” (cursa prin care se urmareste  sprijinirea si dezvoltarea sportului scolar) si  “Family Run”, care dorește să promoveze sportul în familie și să sustina proiecte sociale locale derulate de către Asociația Dăruiește Aripi.
 

Ne bucură faptul că, în șapte ediții, am reușit, la Constanța, să punem bazele unui eveniment sportiv internațional de mare atractivitate, atât pe plan intern, cât și internațional. Acest lucru vine să confirme că ne aflăm pe un trend ascendent, românii fiind din ce în ce mai atrași de sport si interesați de îmbunătățirea stării de sănătate, ceea ce concordă cu misiunea Asociatiei Sanasport. Ajunși acum la a 7-a ediție, Maratonul Nisipului 2020 își propune să promoveze 7 valori, pe care le-am descoperit și însușit de-a lungul acestei călătorii: #Sportivitate, #Respect, #Sănătate, #Comunitate, #Integritate, #Încredere, #Echilibru, valori care sperăm că sunt comune fiecărui alergator și pe care dorim să le transmitem generației următoare. O componentă importantă pentru noi o reprezintă sportul școlar, unde încercam, prin intermediul cursei pentru copii “Campionii Școlii”, să formăm o nouă generatie de sportivi și de alergători, viitorii participanți ai Maratonului Nisipului. Este o bucurie pentru noi toţi că am reuşit să transformăm staţiunea Mamaia într-un punct de atracţie inedit pe harta maratoanelor lumii, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului internațional.

 
Fiind una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, Maratonul Nisipului este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralului românesc la nivel internațional, adunând, la start, peste 1.800 de participanți din peste 20 de țări.
 
Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii