Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:08 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Superman“ din Năvodari, cursă de suflet Fostul polițist Ioan Chifu a alergat 100 de kilometri în bucătărie, în 24 de ore! (galerie foto)

ro

03 Apr, 2020 00:00 3949 Marime text

Fan înrăit al mișcării, al exercițiului fizic și al alergărilor pe distanțe lungi, fostul polițist Ioan Chifu, din Năvodari, a mai făcut o ispravă, după ce, recent, la împlinirea vârstei de 51 de ani, își făcuse „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!
 
Epidemia de coronavirus, care a obligat omenirea la izolare socială, nu l-a împiedicat pe Ioan Chifu, pensionar de câțiva ani, să răspundă chemării marii pasiuni a vieții sale: alergarea. Chiar dacă ieșirile din casă sunt mult mai stricte acum, fostul polițist nu a dezarmat și s-a reorientat, ca un veritabil sportiv de performanță, care nu-și neglijează pregătirea nici în plină criză de coronavirus. Lui Ioan Chifu alergarea i-a intrat în ritmul de viață, astfel că nu renunță la ea nici în casă. Chiar dacă are la dispoziție un spațiu limitat. Iar, pentru a nu deranja vecinii cu zgomotul pașilor săi, a fost nevoit să alerge în bucătărie. Ce a ieșit este impresionant: 100 de kilometri alergați, într-un spațiu extrem de mic, într-un ritm monoton, timp de 24 de ore (cu unele pauze însă, nu non-stop)! 
 

A dormit doar două ore

 
„Am început alergarea la ora 20.00 și am încheiat-o a doua zi la aceeași oră. Pentru primii 51 de kilometri nu m-am oprit deloc. Apoi am mai făcut unele pauze, inclusiv două ore în care am dormit. De altfel, în perioada de 24 de ore, acesta a fost tot somnul meu, două ore. Am alergat în cei trei metri din bucătărie pentru a nu deranja vecinii de la etajul de sub mine (eu locuiesc la trei). În sufragerie e mai mult spațiu, dar acolo am parchet și se aude tare dedesubt“ , a declarat Ioan Chifu, care, în timpul alergării, a purtat un tricou cu semnul lui Superman, o alegere demnă de performanța sa uimitoare.
 

Donație pentru lupta împotriva Coronavirusului

 
Ioan Chifu a alergat cei 100 de kilometri cu gândul la toți românii care, în aceste zile dificile, suferă de pe urma coronavirusului. De altfel, fostul polițist a și donat o sumă în Fondul de urgență pentru unitățile medicale din România. „Cu lozinca «Stați acasă!» am alergat 100 km în 24 de ore în locuință, cu sufletul pentru cei ce au căzut răpuși de această boală, pentru acei oameni bolnavi, dar și pentru cei care luptă împotriva pandemiei Covid-19. Să ne unim cu toții și să învingem. Doamne ajută!“, a postat Ioan Chifu pe Facebook. Realizarea sa sportivă a stârnit admirația apropiaților. „Chiar și colegii mei au fost surprinși. Am însă ambiția de a nu renunța niciodată. În plus, corpul meu s-a obișnuit cu mișcarea și, cum nu mai pot ieși ca înainte afară la alergare, a trebuit să improvizez acasă“, a mai spus Ioan Chifu. 
 

„Bravo, Neluțu, ești puternic, puternic!“  

 
„Felicitări pentru determinarea, dar și pentru adaptabilitatea asupra situației izolării la domiciliu. Pușcașii americani aveau o vorbă: «Învățăm, ne adaptăm, reușim și iar o luăm de la capăt în viață!» și tocmai acest lucru l-ai dovedit, că putem învăța să ne adaptăm și să reușim performanțe sportive chiar și în condiții grele de desfășurare. Ține-o tot așa, Ioan Chifu, ne vedem la Maratonul Nisipului, pe 7 noiembrie 2020!“, „Ești un exemplu demn de urmat. Felicitări pentru realizare!“, „Bravo, Neluțu, ești puternic, puternic!“, „Super, te felicităm!“, „Nea Ion, tot respectul! Așa mi-a plăcut de tine la Asalt! Om puternic!“, „Respect!“ sau „Nu mai e nimeni ca tine!“, au fost câteva dintre mesajele prietenilor. 
 

Pe locul 3 în „Top 101 oameni pentru oameni“

 
Un alt alergător, Cristi Borcan, a alcătuit un clasament, cu 101 poziții, al celor care aleargă acasă, „Top 101 oameni pentru oameni“, iar năvodăreanul se află pe locul trei, într-o ierarhie care este la început, așteptându-se și alți performeri pentru a completa toate pozițiile. „Aleargă și tu măcar 1 km acasă! Fă și tu «ceva» extraordinar acasă! Dovada: poză / filmare. Și ești în Top 101. Cu cât ești mai «nebun», cu atât te bag moț în față!“, a menționat Cristi Borcan, care a spus despre Ioan Chifu: „Un Superman plin de forță și voință. S-a implicat în multe chestii caritabile. Sportiv și om de excepție!“.  

Sursa foto: Facebook (Ioan Chifu)

Citește și:

Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii