Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța „Maratonul Nisipului“, gata de start. Alergătorii participă la patru probe competitive și la două curse populare

ro

20 May, 2022 00:00 2043 Marime text
 

 
  • Întrecerea internațională se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță.
 
Ajuns la a șaptea ediție, evenimentul sportiv internațional „Maratonul Nisipului“, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc sâmbătă, 21 mai, pe plaja NeverSea din Constanța.
 
Întrecerea este organizată de Asociația Sportivă „SanaSport“ și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Zip Escort. Până la ora actuală, peste 800 de sportivi din România și Republica Moldova s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre și alte câteva sute de constănţeni și-au anunțat deja prezența pentru a-şi susţine favoriţii.
 
Maratonul Nisipului, care se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km și de 5 km) și două curse populare - crosul Family Run și Campionii Școlii - care au menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și de a lupta împotriva cancerului prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din județul Constanța - proiectul social inițiat de către  Asociația „Dăruiește Aripi”.
 
„Datorită frumoasei comunităţi de sportivi pe care am construit-o în aceşti ani și împreună cu prietenii de la «Dăruiește Aripi», am reușit să dăm o șansă la viață copiilor bolnavi de cancer din județul Constanța, prin derularea unui program social care constă în asigurarea tratamentelor medicale la domiciliu. Este o bucurie de nedescris pentru comunitatea noastră de alergători să observăm că acest hobby al nostru s-a putut transforma în ceva mai mult, cu un impact major și asupra societății noastre, asupra copiilor noștri, nu doar asupra sănătății noastre. Prin evenimentul nostru, ne dorim să arătăm lumii întregi că alergare este mai mult decât un sport individual. În fapt, este un sport de echipă, de familie. Și cum familia înseamnă grijă față de aproapele nostru, vrem să direcţionăm toată atenţia către cei care au mai mare nevoie de ajutor”, a declarat președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.
 
Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 25.000 de lei, dintre care 11.000 de lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă. Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din centru comercial Vivo! Constanţa (zona de food court), bd. Aurel Vlaicu nr. 220, şi vinery, 20 mai, în intervalul orar 10.00 - 21.00.

Startul la cele patru probe competitive va fi dat la ora 10.00, după care, la ora 11.00, se dă startul la Family Run, iar la ora 12.00 - la Campionii Școlii.

„După doi ani, reușim să dăm restart acestei competiții, la malul mării, într-o nouă locație și cu un nou suflu. Ne bucurăm că am dus tradiția mai departe. Mulțumim partenerilor și sponsorilor, care ne-au înțeles, au avut răbdare și ne oferă în continuare sprijinul. Uneori, este nevoie să faci doi pași înapoi pentru a-ți lua elan și a face un salt reușit. Prin cursa Family Run reușim să arătăm că alergarea nu este un sport individual, ci unul de familie, de echipă, de susținere, prin care îți ajuți aproapele, dar și pe cei aflați în nevoie. Campionii Școlii e o cursă de suflet, pentru școlari, din Constanța și nu numai, pe categorii de vârstă. Pentru a-i un aspect cât mai apropiat de competițiile oficiale, am introdus cronometrare cu cip. De asemenea, fondurile care vor fi obținute din această competiție se vor întoarce către școala care va avea cei mai mulți participanți la start. Dar și celelalte două școli, ca număr de participanți, vor fi premiate, cu imprimante multifuncționale“, a mai spus Daniel Antonaru.

Atât medalia, cât și tricoul de concurs au inscripționate pe ele cele șapte valori - sportivitate, comunitate, integritate, încredere, sănătate, respect și echilibru - care, după cum a mai spus președintele AS SanaSport, „ne-au adus până aici și pe care ne bazăm să mergem mai departe“.      

„Îi mulțumesc domnului Antonaru pentru că susține de peste cinci ani proiectele asociației noastre. Proiectul din acest an este Circuitul încrederii și speranței, prin care echipe ale Asociației «Dăruiește aripi» și personal medical din secția de onco-hematologie pediatrică de la Spitalul Județean Constanța se deplasează acasă la copiii bolnavi de cancer din Dobrogea, pentru procedurile ce pot fi efectuate la domiciliu, în condiții de siguranță, reducând astfel drumurile la spital pe care acești copii trebuie să le facă“, a menționat Ana Maria Toma, asistent executiv la „Dăruiește aripi“.   

„Îl felicit pe Dan, pentru că, după doi ani de pauză, din pricina pandemiei, a revenit în forță, cu a șaptea ediție a unui eveniment deja de tradiție și foarte așteptat de constănțeni și nu numai. Sperăm să ne ajute și vremea, sâmbătă anunțându-se o zi superbă“, a menționat și Mihai Orzan, consilier sport la DJST Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
O nouă cursă
„Preotul“ Vali Munteanu, din Tulcea, a alergat şi la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia (galerie foto)

 
O mămică a alergat la „Maratonul Nisipului“ cu bebeluşul în port-bebe. Din cursă nu a lipsit nici Spider-Man! (galerie foto)

Carmina Căpitanu a făcut senzaţie
La Maratonul Nisipului a alergat şi o „diavoliţă“. A avut numărul de concurs 666! (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii